De ce nu suportă bărbaţii prezervativul?

Bărbaţii aleg în cele mai multe cazuri pachetele de prezervative inscripţionate cu „large”, adică de dimensiuni mari, indiferent de dimensiunea propriului penis.
  • Publicat:
De ce nu suportă bărbaţii prezervativul?

De ce se lasă bărbaţii greu convinşi să-şi pună un prezervativ în timpul actului sexual? Pentru că nu ştiu să le aleagă pe cele potrivite ca dimensiune, astfel crescând riscul de iritaţii şi disconfort, au descoperit experţii americani.
 
Prezervativele care nu se potrivesc cu dimensiunea penisului pot reduce semnificativ plăcerea ambilor parteneri în timpul actului sexual. Asta pentru că, spun specialiştii, se pot rupe sau aluneca în mijlocul acţiunii, fapt ce le determină pe multe persoane să renunţe la ideea de a le mai folosi.

 
Cercetătorii de la Universitatea Kentucky, Statele Unite, şi cei de la Institutul Kinsey de Cercetare în Domeniul Sexualităţii au chestionat 436 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani, în privinţa atitudinii faţă de prezervativ. Ei au aflat că 45% dintre aceştia au avut de-a face cu prezervative nepotrivite ca dimensiune în ultimele trei luni.
 
În cazul lor, riscul că acestea să se rupă sau să alunece în timpul actului sexual este de două ori mai mare decât în mod normal. Din cei 45%, majoritatea s-au plâns că prezervativul le provoacă iritaţii. La finele studiului, oamenii de ştiinţă au observat că tocmai bărbaţii care folosesc produse ce nu li se potrivesc ca mărime se plâng de disconfort şi plăcere sexuală redusă şi renunţă la ele în cele din urmă.
 
Bărbaţii aleg prezervativele de dimensiuni mari, le ocolesc pe cele mici sau medii
 
Statisticile arată că bărbaţii aleg în cele mai multe cazuri pachetele de prezervative inscripţionate cu „large”, adică de dimensiuni mari, indiferent de dimensiunea propriului penis. De jenă sau din dorinţa de a epata, ei omit un detaliu esenţial: dacă prezervativul nu se potriveşte, nu se fixează perfect pe suprafaţa penisului, iar plăcerea va fi înlocuită cu disconfort.
 
Din acest motiv, spun specialiştii, bărbaţi renunţă la prezervativ. Astfel, riscul de contracta o boală cu transmitere sexuală este mult crescut, la fel şi cel al unei sarcini nedorite. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân