BTS: Aceleaşi boli, simptome diferite – cum se manifestă bolile cu transmitere sexuală la ambele sexe

Hormonii, organele sexuale şi reacţiile chimice din organism diferă de,la femei la bărbaţi, iar cu privire la bolile cu transmitere sexuală femeile suportă consecinţe mai mari şi pe termen lung. Iată şapte moduri în care BTS-urile afectează în mod diferit femeile şi bărbaţii.
  • Publicat:
BTS: Aceleaşi boli, simptome diferite - cum se manifestă bolile cu transmitere sexuală la ambele sexe

Hormonii, organele sexuale şi reacţiile chimice din organism diferă de la femei la bărbaţi, iar cu privire la bolile cu transmitere sexuală femeile suportă consecinţe mai mari şi pe termen lung. Iată şapte moduri în care BTS-urile afectează în mod diferit femeile şi bărbaţii.

1. Anatomia internă

Doctorul american Laura Berman spune că anatomia internă a femeilor creează un teren propice infecţiilor, iar faptul că mucoasa vaginală este mai subţire şi mai delicata decât pielea de pe organul genital masculin o face să fie mai uşor penetrabilă pentru bacterii şi viruşi.

2. Simptomele pot dispărea, dar infecţia rămane

La femei, chlamydia şi gonoreea se manifestă mai puţin decât la bărbaţi. Asta e motivul pentru care, deşi simptomele pot dispărea, infecţia să rămână, punând astfel ambii parteneri în pericol în cazul în care nu folosesc prezervativul.

3. Confuzie

Femeile pot confunda simptomele BTS-urilor cu cele ale altor boli. De multe ori, femeile au scurgeri normale sau au arsuri sau mâncărimi care pot fi catalogate ca şi candidoză. De obicei, bărbaţi observă scurgerile pentru că sunt neobişnuite.

4. Micile leziuni

Leziunile genitale cauzate de herpes sau sifilis pot avea loc înauntrul vaginului şi pot trece neobservate, în timp ce bărbaţii pot observa leziunile sau bubele de la nivelul organului genital.

5. Afectează fertilitatea

Conform eMedicineHealth complicaţiile de sănătate severe pe care le dau BTS-urile pot afecta aducerea pe lume a unui copil. Inflamaţiile pelvine pot genera infertilitate şi sarcini extrauterine.

6. Bolile se pot transmite şi la bebeluşi

Femeile însărcinate pot transmite bebeluşilor bolile pe care le au, precum herpesul genital, sifilisul şi HIV-ul. Printre problemele care pot apărea se numără naşterea copiilor morţi, naşteri premature, bebeluşi cu probleme ale creierului sau de auz.

7.  Virusului Papiloma (HPV)

Este unul dintre cele mai cunoscute virusuri, mai ales ca acesta declanşează cancerul de col uterin. Chiar şi bărbaţii îl pot avea, doar că simptomele de multe ori nu se manifestă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Libidoul în vremuri XXL
Libidoul în vremuri XXL
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân