COVID-19. După 53 de ani de căsătorie, au murit la scurt timp unul după altul, ţinându-se de mână

Betty şi Curtis Tarpley au murit din cauza COVID-19. Ei şi-au dat ultima suflare ţinându-se de mână.
  • Publicat:
COVID-19. După 53 de ani de căsătorie, au murit la scurt timp unul după altul, ţinându-se de mână
Sursa foto: Tim Tarpley

Betty şi Curtis Tarpley, un cuplu căsătorit de 53 de ani, au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19, la scurt timp unul după altul. Cei doi fuseseră internaţi în spitalul Texas Health Harris Methodist în data de 9, respectiv 11 iunie, după ce au acuzat dureri de cap şi de dinţi foarte puternice. Rezultatele testelor de laborator au arătat că erau pozitivi la noul tip de coronavirus, iar starea lor de sănătate s-a agravat pe parcursul următoarelor 7 zile.
 

Bărbatul suferea de diverse afecţiuni de mai bine de zece ani, însă părea, cel puţin iniţial, că poate duce boala pe picioare.

În schimb, starea de sănătate a soţiei sale s-a agravat pe data de 18 iunie, aşa că medicii le-au permis copiilor ei, Tim şi Tricia, să îşi vadă mama.

„Sunt gata să plec”

Aceasta a simţit că nu mai are mult de trăit, aşa că i-a rugat pe cei doi să discute cu medicii, astfel încât soţul ei să fie adus în camera ei de spital, pentru a-l simţi mai aproape.

De asemenea, a cerut să fie scoasă de pe ventilaţia mecanică şi să primească doar medicamente pentru uşurarea durerii.

„Mi s-a părut lucrul potrivit, uman care trebuie făcut. Trebuia să-i aducem împreună”, a povestit o asistentă de la Terapie Intensivă.

Asistenta a unit paturilor celor doi, astfel încât aceştia să-şi poată cuprinde mâinile. După 20 de minute, Betty a spus: „Sunt gata să plec.”

„Mi s-a rupt inima în momentul acela”, a declarat Tim, fiul acesteia.

La doar 30 de minute distanţă, soţul femeii şi-a dat şi el ultima suflare.

„Le sunt recunoscător medicilor şi asistentelor că ne-au permis să avem acest moment doar pentru noi”, a declarat fiul cuplului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”