3 cărţi noi pentru copii de citit în vara asta

Mulţi părinţi vor să inspire copiilor lor pasiunea pentru lectură, iar poate cel mai dificil le este să găsească cartea potrivită pentru a-i ademeni în lumea lecturii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 cărţi noi pentru copii de citit în vara asta

Mulţi părinţi vor să inspire copiilor lor pasiunea pentru lectură, iar poate cel mai dificil le este să găsească cartea potrivită pentru a-i ademeni în lumea lecturii.

Pentru perioada de început, atunci când copii învaţă să citească alege cărţi cu ilustraţii asociate poveştilor sau cărţi cu personaje eroi care să le captiveze atenţia şi imaginaţia. 
Iată mai jos 3 noutaţi editoriale pentru vacanţa acestei veri.

Iepurele şi Ursoaica
Năravuri iepureşti
de Julian Gough

Năravuri iepureşti este o poveste ce face parte din seria Iepurele şi Ursoaica şi se adresează copiilor cu vârsta 7-10 ani.
Ei află că Ursoaica se trezeşte mai devreme din hibernare şi, dacă nu poate dormi, măcar poate face un om de zăpadă. Iepurele nu a făcut niciodată un om de zăpadă, dar cu siguranţă vrea să facă unul mai bun decât al Ursoaicei. În cele din urmă, el şi Ursoaica devin buni prieteni, fac un om de zăpadă şi trăiesc împreună în peştera ei.
Cartea are o latură educaţională, vorbind despre gravitaţie, habitate şi despre digestia iepurilor, dar conţine şi aventuri umoristice frumos ilustrate de marele Jim Field.

Despre autor: JULIAN GOUGH este autorul a patru romane foarte apreciate, trei cărţi pentru copii, două piese de radio BBC, o piesă de teatru de succes. Cărţile sale pentru copii sunt publicate în 26 de limbi. Prima sa carte, Năravuri iepureşti, a fost nominalizată pentru Irish Book of the Year Award în anul 2016.

Iepurele şi Ursoaica
Pacostea din cuib
Julian Gough

În cea de-a doua carte scrisă de Gough, din seria Iepurele şi Ursoaica, copiii află că, odată cu venirea primăverii, în pădure apare o problemă: Ciocănitoarea. Ea stă într-un copac, ciocănind în scoarţă pentru a face o gaură pentru cuibul ei. Iepurele nu poate suporta zgomotul, iar supărarea îl face să dea vina pe toată lumea pentru problemele lui. Ursoaica îl duce în cele din urmă în copac ca să poată vedea frumuseţea lumii din jurul lor, iar Iepurele învaţă că îşi poate schimba sentimentele. Chiar şi sforăitul enervant al Ursoaicei poate deveni un lucru pozitiv!

SOS, un soarece in spatiu!
Geronimo Stilton

Maleficul profesor Mu a revenit ca să ameninţe Şoricezia cu invenţiile sale ingenioase şi înspăimântătoare. Pentru a bloca noul şi teribilul plan, misteriosul P.S.S.S.Ş. (Puternicele Servicii Secrete Secretissime Şoriceşti) îl cheamă pe Geronimo. Acesta se lansează într-o misiune ultrasecretă la marginea lumii, a spaţiului.

Geronimo Stilton este pseudonimul sub care Elisabetta Dami publică celebra serie pentru copii, cu acelaşi nume. Primele povestiri fantastice le-a scris la 19 ani, iar la 23 de ani a început să călătorească în jurul lumii. Pasiunea pentru literatura de copii şi experienţa sa în asistarea copiilor bolnavi au inspirat-o să scrie poveşti de aventură ce au ca personaj principal un şoarece.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân