Câţi pacienţi detectaţi cu COVID-19 s-au vindecat în România?

Cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta în toate zonele lumii. Spălarea cu săpun pe mâini timp de 20 de sec. şi distanţarea socială sunt măsuri impuse.
  • Publicat:
Câţi pacienţi detectaţi cu COVID-19 s-au vindecat în România?
Câţi pacienţi detectaţi cu COVID-19 s-au vindecat în România? foto Shutterstock

Potrivit informaţiilor publicate de John Hopkins University până pe 31 martie ora 5 am, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.109 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARC-COV-2 cel care provoacă boala coronavirus. Până pe 30 martie, potrivit Ministerului Sănătaţii din România 180 au fost declarate vindecate şi externate. 

La nivel global, potrivit datelor publicate de John Hopkins University până în prezent s-au vindecat 165.228 pacienţi din totalul de 784.716 de persoane diagnosticate cu coronavirus. 37.639 persoane au decedat la nivel global din cauza complicaţiilor date de virusul Sars-Cov-2.

Din ce oraşe din România vin pacienţii vindecaţi?

Cele mai multe cazuri de pacienţi vindecaţi vin de la Spitalele unde se tratează COVID-19 din Bucureşti (85 de pacienţi vindecaţi), din Timişoara (55 de pacienţi vindecaţi), Iaşi (19 pacienţi vindecaţi), Craiova (7 pacienţi vindecaţi), Constanţa (11 pacienţi vindecaţi) şi Cluj (3 pacienţi vindecaţi)
 

Câte teste pentru depistare COVID-19 s-au efectuat până acum?

Conform informaţiilor oficiale, până la 30.03.2020 la nivel naţional, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unităţi medicale private. 

Câte persoane au decedat în România din cauza complicaţiilor date de virusul SARS-COV-2?

 Totodată, până acum, 65 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Ialomiţa şi Satu Mare, au decedat.

Ce vârste au pacienţii nou diagnosticaţi?

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 1 şi 90 de ani.

Câţi pacienţi cu coronavirus sunt în secţiile de terapie intensivă din România?

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 53 de pacienţi, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Câte persoane se află în carantină instuţionalizată şi câte s-au întors din zone galbene şi trebuie să fie autoizolate la domiciliu?

Până la 30 martie, pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”