Beţi bere! Previne pietrele la rinichi

Reprezentanţii “Departamentului de Nutriţie al Şcolii Publice Harvard” au făcut publice recent concluziile unui studiu care şi-a propus ca ţintă analiza beneficiilor a 21 de băuturi diferite pentru sănătatea organismului uman. Una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi – berea - s-a dovedit a contribui la prevenirea pietrelor la rinichi.
  • Publicat:
Beţi bere! Previne  pietrele la rinichi

Reprezentanţii “Departamentului de Nutriţie al Şcolii Publice Harvard” au făcut publice recent concluziile unui studiu care şi-a propus ca ţintă analiza beneficiilor a 21 de băuturi diferite pentru sănătatea organismului uman. Una dintre cele mai vechi şi mai populare băuturi – berea – s-a dovedit a contribui la prevenirea pietrelor la rinichi.

„Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor”, susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.

Consumul cumpătat de bere reduce cu circa 20% riscul apariţiei calculilor renali prin prisma conţinutului mare de apă din bere şi datorită efectului diuretic al acesteia.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”