Avantajul unei diete bogate în iaurt

Persoanele care adoră iaurtul ar putea avea ceva mai multe beneficii de pe urma acestuia, decât cele legate strict de plăcerea gustului. Potrivit cercetătorilor americani, o dietă bogată în iaurt asigură o bună doză de nutrienţi esenţieli organismului nostru, de care persoanele care nu consumă niciodată iarut nu au cum să beneficieze.
  • Publicat:
Avantajul unei diete bogate în iaurt

Persoanele care adoră iaurtul ar putea avea ceva mai multe beneficii de pe urma acestuia, decât cele legate strict de plăcerea gustului.

Potrivit cercetătorilor americani, o dietă bogată în iaurt asigură o bună doză de nutrienţi esenţieli organismului nostru, de care persoanele care nu consumă niciodată iarut nu au cum să beneficieze.

În general, s-a constatat că persoanele care consumă iaurt au o înclinaţie către alimentaţia sănătoasă, dieta lor zilnică incluzând şi fructe, legume, nuci, peşte, cereale integrale, într-o mai mare măsură decât restul persoanelor.

Iaurtul este o sursă bogată de calciu, potasiu şi magneziu, iar potrivit studiului Framingham Heart Study, efectuat în statul american Massachusetts, acesta protejează de infarct şi atac cerebral.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”