5 cauze ale căderii dinţilor

O simplă carie în primă fază nu sperie pe nimeni. Însă, în timp, repercusiunile pot fi destul de grave – pierderea dintelui şi, implicit, apelarea la implant dentar. Acesta este doar un exemplu de cauză care frecvent conduce la pierderea dinţilor.
07.05.2014
5 cauze ale căderii dinţilor

Nu de puţine ori alegem să amânăm pentru prea mult timp vizita la dentist. Grija pentru sănătatea dinţilor este lăsată adesea pe ultimul loc. Şi, deşi nu credem, problemele încep să apară.

O simplă carie în primă fază nu sperie pe nimeni. Însă, în timp,  repercusiunile pot fi destul de grave – pierderea dintelui şi, implicit, apelarea la implant dentar. Acesta este doar un exemplu de cauză care frecvent conduce la pierderea dinţilor.

Specialistul în implantologie, dr Taner Chemal, ne explică care sunt cele mai des întâlnite situaţii care ne afectează sănătatea dinţilor şi care, într-un final, ne conduc spre implantul dentar.

  • Caria complicată (severă) urmată de extracţie;
     
  • Traumatisme ale regiunii faciale/orale în timpul unor accidente;
  •  
  • Boala parodontală (parodontoza) avansată care a distrus osul ce susţine dintele/dinţii;
  •  
  • Tratament de canal nereuşit care a condus la extracţia dintelui;
     
  • Abces (infecţie) sever în regiunea maxilo-facială care a compromis şi dintele/dinţii;

”Nu uitaţi că este mai bine să previi decât să tratezi! Prezentându-vă regulat la medic (din 6 în 6 luni), problemele dentare pot fi descoperite la timp, în faza incipientă şi tratate simplu şi eficient, fără suferinţă şi cu costuri reduse. Nu uitaţi că orice problemă medicală netratată la timp se va complica întotdeauna, generând suferinţă, pierdere de timp şi costuri ridicate!”, a declarat medicul implantolog dr. Chemal.

Avem şi veşti bune. Orice problemă stomatologică se poate rezolva cu ajutorul tehnicilor avangardiste şi a tehnologiei de ultima oră. Astăzi, implanturile dentare sunt, în multe cazuri, tratamentul de elecţie pentru restaurarea dinţilor pierduţi, iar medicii au înregistrat un număr mare de cazuri realizate cu succes.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină