Acupunctura. V-ati notat tratamentul-minune?

Daca ar fi sa facem un top al maladiilor care raspund cel mai si cel mai bine la acupunctura, iata-le: bolile reumatismale, nevralgiile, chiar si cele greu de tratat, ca nevralgia de trigemen sau cele post-zosteriene, migrenele, insuficienta circulatorie vertebro-bazilara din spondiloze.
  • Publicat:
Acupunctura. V-ati notat tratamentul-minune?
Acupunctura. V-ati notat tratamentul-minune?

Am mers la intepat, pentru o nevralgie urata, ca un Toma necredincios, plangacios, infofolit in 3 fulare si inspaimantat de orice geam deschis. Acum sunt ca un Petru mahnit ca m-am lepadat de atatea ori de aceasta metoda, extrem de recunoscator, cu cel mult o esarfa. Pentru cei ce intreaba „ce pot face niste ace?!”, raspunsuri de la medicul Alice Popescu.

Daca ar fi sa faceti un top al maladiilor care raspund cel mai si cel mai bine la acupunctura…

Bolile reumatismale, nevralgiile, chiar si cele greu de tratat, ca nevralgia de trigemen sau cele post-zosteriene, migrenele, insuficienta circulatorie vertebro-bazilara din spondiloze. Imi amintesc de o pacienta care a venit la mine acum peste 10 ani, cu o nevralgie de trigemen recent aparuta.

A facut o singura serie de 10 sedinte, iar afectiunea nu a reaparut de atunci. Sau un alt caz, o pacienta diagnosticata cu boala Meniere care, dupa o serie, nu a mai avut crize de vertij. Ar mai fi tulburarile menstruale, diskineziile biliare, refluxul gastroesofagian si esofagita de reflux, gastritele, constipatiile. Mai sunt – insomnia, alergiile, paralizia Bell.

In boala Parkinson amelioreaza semnificativ raspunsul la tratamentul medicamentos. Lumea spune „nu iau medicamente, ca au efecte secundare negative, ma duc la acupunctura sau la homeopatie, ca astea n-au efecte secundare.” Nu e adevarat. Acupunctura are, dar nu sunt negative. Pentru ca daca elimini un blocaj sau tonifici ceea ce e in deficit, de multe ori nu doar organul-tinta beneficiaza de efectele tratamentului.

Acum multi ochi se vor mari… Ade­varat ca acupunctura ne poate slabi?

Stimuleaza digestia, scade pofta de mâncare, scade dorinta de dulciuri si dorinta de a „rontai”, stimuleaza eliminarile si dreneaza fluidele retinute in tesuturi, dar restul trebuie sa faca pacientul, si anume sa tina regim alimentar si sa faca miscare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”