Infectia cu HPV se transmite si prin sex anal

Anusul poate fi si el infectat cu microbi care determina patogenia genitala, printre acestia numarandu-se Human papillomavirus sau HPV, virusul care care poate cauza cancerul cervical.
  • Publicat:
Infectia cu HPV se transmite si prin sex anal
Infectia cu HPV se transmite si prin sex anal

Sexul anal neprotejat poate avea urmari dintre cele mai neplacute, ne anunta medicii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Hawaii. Anusul poate fi si el infectat cu microbi care determina patogenia genitala, printre acestia numarandu-se Human papillomavirus sau HPV, virusul care care poate cauza cancerul cervical.

Localizat in aceasta zona se pare ca virusul cedeaza mai usor tratamentelor, comparativ cu infectia localizata la nivelul vaginului. Acesta este si motivul pentru care incidenta cancerului anal in randul femeilor este mult mai mica decat cea a cancerului de col.

Daca infectia anala cu HPV nu se vindeca intr-o perioada de 150 de zile, este considerata de mare risc, desigur tinand cont si de tulpina virusului. Iar atunci cand vindecarea este greoaie, oamenii de stiinta spun ca motivele sunt fumatul, clismele si sexul anal.

Citeste si Femeilor le place sexul anal?
                  Ma gandesc la mine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este fibromul uterin?
Ce este fibromul uterin?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”