Igiena orala precara poate cauza atac de cord

Igiena orala precara este una dintre cauzele care duc la boli cardiace.
  • Publicat:
Igiena orala precara poate cauza atac de cord
Igiena orala precara poate cauza atac de cord

Dintii cariati, gingiile sangerande si igiena orala precara pot avea urmari grave asupra sanatatii. Cercetatorii de la Universitatea Bristol din Irlanda au descoperit ca toate acestea duc negresit la boli cardiace.

Persoanele care nu se spala cu regularitate pe dinti se pot alege cu afectiuni ale gingiilor, iar acestea din urma deschid usa microbilor catre sistemul circulator. In cavitatea bucala salasuiesc circa 700 tipuri de bacterii, iar microbiologii atrag atentia ca daca ajung in sange apar riscurile de atac de cord.

In caz de rani sau taieturi, sangele este expus in mod direct bacteriilor, moment in care imediat intra in actiune trombocitele, celule mici care intervin in coagularea sangelui. Odata intrate in sange, bacteriile determina formarea de cheaguri in artere, blocand circulatia. In aceste conditii, sangele nu mai ajunge la inima si apare riscul de atac de cord.

Bolile cardiovasculare reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze de deces in societatile dezvoltate. Bacterii precum Stafilococul gordonii si Stafilococul sanguinis sunt prezente obisnuite in cavitatea bucala a unei persoane care nu da atentie regulilor de igiena. Concluzia cercetatorilor irlandezi este ca nu doar factorul ponderal influenteaza aparitia bolilor de inima, ci si starea de sanatate a dintilor.

Citeste si Health news
                  O alimentatie sanatoasa – un zambet frumos garantat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Apa imaculata incetineste imbatranirea
Apa imaculata incetineste imbatranirea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”