Exercitii recomandate in timpul sarcinii

  • Publicat:
Exercitii recomandate in timpul sarcinii
Exercitii recomandate in timpul sarcinii

Fie ca esti insarcinata sau aspiri la acest statut, a doua conditie dupa sanatate este asigurarea unui fizic cat mai in forma. Cum sa le ai pe toate? Prin exercitiile specifice perioadei de sarcina.

Cele mai recomandate sporturi in perioada in care bebe este in burtica mamei sunt: aerobicul, inotul, pedalarea pe o bicicleta statica si exercitiile de yoga. Desi sarcina este diferita de la o femeie la alta, regula de baza este sa nu exagerezi, valabila pentru toate femeile. Nu este indicat sa faci sport atunci cand copilului ii arde de joaca. Si mai ales cand simti acele mici lovituri in burta, semn ca cel mic isi schimba pozitia.

Daca inainte sa ramai insarcinata nu erai o femeie activa careia sa-i placa sportul ci mai degraba una sedentara, acum ca astepti venirea pe lume a micutului, nu este momentul potrivit pentru a practica orice fel de sport. In aceasta situatie cel mai nimerit este sa alegi fitnessul, care poate fi practicat in timpul sarcinii sub supravegerea unui antrenor. Nu uita ca inainte de a trece la fapte sa-l intrebi pe medicul obstretician daca nu exista vreun pericol pentru sanatatea ta si a fatului.

Inainte de inceperea exercitiilor asigura-te ca ai o camera suficient de spatioasa si bine aerisita. Exercitiile recomandate in primul trimestru de sarcina (pana la 27 de saptamani) sunt cele pe care le poti efectua stand in pozitie dorsala. In al doilea trimestru de sarcina gandeste-te  sa faci niste exercitii care sa va ajute pe amandoi (atat pe tine cat si pe bebe) sa fiti in forma pentru marele eveniment. Ceea ce trebuie sa faci este doar sa scurtezi perioada de efectuarea a acestora. Bineinteles ca atentia va fi obiectivul tau principal.

Atentie, nu practica sporturi precum full contact, box sau tenis, din pricina riscului crescut de a cadea sau a te accidenta. Si nu uita sa te hidratezi inainte si dupa terminarea exercitiilor.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cancerul de piele poate fi invins!
Cancerul de piele poate fi invins!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”