Ce ar trebui sa stie orice femeie despre stres

In afara de faptul ca cele mai multe femei jongleaza intre cariera si viata de familie, exista si alte chestiuni cu care femeile au de-a face intr-o masura mai mare decat barbatii.
  • Publicat:
Ce ar trebui sa stie orice femeie despre stres
Ce ar trebui sa stie orice femeie despre stres

Presiunile ce apasa din greu asupra femeilor sunt acum mai multe ca niciodata. Majoritatea celor casatorite si cu copii incearca din rasputeri sa pastreze un echilibru intre resposabilitatile familiei si cele de la serviciu. Nici nu mai vorbim de mamele singure.

Insa, indiferent de solicitarile care apar in viata noastra, combaterea stresului este posibila. Trebuie doar sa descoperim radacina din spatele acestuia, sa stim ce efecte are asupra corpului nostru si cum ne putem apara.

Cauzele stresului

In afara de faptul ca cele mai multe femei jongleaza intre cariera si viata de familie, exista si alte chestiuni cu care femeile au de-a face intr-o masura mai mare decat barbatii.

Multe dintre noi tind sa-si doreasca sa-i multumeasca pe ceilalti si le este destul de dificil sa-i refuze pe cei dragi. De asemenea, ne simtim vinovate cand alocam timp pentru noi in loc sa ne ingrijim de copii sau de partener. Acest comportament de auto-sacrificare este extrem de frecvent in randul femeilor si are efecte negative asupra sanatatii fizice si emotionale ale femeilor.

Stresul si corpul femeii
Stresul cronic creste riscul pentru o serie de afectiuni, inclusiv dureri de spate, hipertensiune arteriala, disfunctii sexuale, ulcer sau dureri de cap. Alte riscuri fizice includ probleme ale pielii, infectii si tulburari alimentare.

Modificarile hormonale din corpul unei femei pot creste vulnerabilitatea la starea de stres. Acest lucru variaza o data cu ciclul menstrual lunar si pe parcursul etapelor vietii.

In plus, femeile sunt predispuse depresiei post-partum, lucru valabil indeosebi pentru noile mamici. Femeile aflate la menopauza, de asemenea, se pot confrunta cu variatii ale nivelului de stres.

Sfaturi pentru managementul stresului

Exista o varietate de moduri de a lupta impotriva efectelor stresului si de a-ti proteja sanatatea emotionala si mentala. Urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa reduci stresul pe care organismul tau il resimte in mod regulat. Aceste sugestii te pot ajuta, de asemenea, in timpul schimbarilor din viata ta sau in perioadele in care esti foarte solicitata.

Acorda-ti timp in fiecare zi
La fiecare 2-3 ore ia o pauza de 15 minute si incearca sa faci ceva pentru tine.

Invata sa spui “nu” din cand in cand
Nu trebuie sa te simti vinovata daca nu vrei sau nu ai timp sa faci ceva.

Gestioneaza-ti timpul
Si elimina sarcinile inutile.

Interactiunea sociala trebuie sa fie un obicei

Conectarea cu alte persoane este o modalitate foarte buna de a te relaxa.

Dormi dupa un program regulat

In plus, permite-ti din cand in cand cate un pui de somn in timpul zilei. Uneori e nevoie doar de odihna pentru a avea forte proaspete a doua zi.

Nu amana
Cu cat pierzi mai putin timp, cu atat vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a-ti rezolva treburile.

Fii organizata
Economisesti timp daca nu mai trebuie sa cauti in fiecare dimineata cheile si rujul. In plus, ordinea din jurul tau te poate ajuta sa te simti mai relaxata.

Fa exercitii regulat

Te poti feri de o serie de afectiuni mergand la sala de cateva ori pe saptamana.

Ai grija de aspectul tau

Atunci cand arati bine, te simti bine. Ai mai multa incredere in tine si esti mai energica.

Tu cum faci sa scapi de stres?

Citeste si Neveste disperate. Si bolnave
                  9 pasi catre al noulea cer

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Hepatita C si regimul de viata indicat
Hepatita C si regimul de viata indicat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”