Avantajele si dezavantajele medicinei naturiste

Mai jos veti gasi cateva sfaturi despre cum puteti sa va folositi de cele mai bune metode naturiste sau clasice.
  • Publicat:
Avantajele si dezavantajele medicinei naturiste
Avantajele si dezavantajele medicinei naturiste

O multime de oameni incearca medicina naturista pentru a-si trata o serie de probleme.  De la acnee si afectiuni ale prostatei pana la depresie si insomnie, beneficiile medicamentelor naturiste au fost incercate si testate secole de-a randul. In unele cazuri, exista si studii medicale ce sustin folosirea acestora pentru o varietate de probleme. Inainte de a apela la suplimentele naturiste, arunca o privire atenta asupra avantajelor si dezavantajelor acestor produse.

Avantajele medicinei naturiste

Avantajele si dezavantajele medicamentelor naturiste sunt destul greu de stabilit pentru fiecare regiune a lumii. In timp ce unele dintre ele sunt bine testate si considerate destul de sigure, altele au potentiale efecte secundare negative. Iar cateva pot interactiona destul de grav cu medicamentele prescrise pentru tratarea altor boli. Astfel, cele mai importante avantaje sunt:

Accesibilitate
Procurarea medicamentelor naturiste este destul de simpla. De la buticuri pana la farmacii, si chiar de pe internet, sunt la indemana pentru orice simptom imaginabil. De asemenea, produsele naturiste sunt mai ieftine decata cele alopate. Alt merit al medicamentelor naturiste este ca pot fi cumparate fara reteta.

Eficienta
Medicamentele din plante sunt mai eficiente decat cele alopate pentru anumite boli si afectiuni. Iar eventualele efecte secundare sunt mult mai slabe decat in cazul medicamentelor chimice.

Fara substante chimice
Medicamentele din plante, cu exceptia cazului in care sunt amestecate cu alte ingrediente, in timpul prelucrarii, sunt considerate ca fiind suta la suta naturale. Iar in lumea E-urilor care ne inconjoara, asta incepe sa fie o calitate foarte apreciata. 
 

Dezavantajele medicinei naturiste

Ca toate formele alternative de ingrijire a sanatatii, medicamentele din plante au si cateva dezavantaje. Iata cateva dintre acestea:

Administrare neavizata

Conditiile in care sunt administrate aceste medicamente naturiste nu pot fi evaluate corect. In unele cazuri, oamenii iau preparate naturiste pentru a trata anumite simptome, dar fara sa stie exact care este problema lor reala. In astfel de situatii, asistenta medicala este necesara.

Tratament indelungat
Curele cu medicamentele si suplimentele din plante pot dura mult timp, de la cateva luni pana la cativa ani. Iar asta presupune multa rabdare.

Reactii adverse
Medicamentele din plante contin diferite ingrediente si trebuie sa fii sigura ca organismul tau nu reactioneaza negativ sau daca nu cumva esti alergica la acesti compusi. Reactiile adverse pot sa nu apara imediat. Daca observi ca un anumit medicament nu iti prieste, cel mai bine ar fi sa renunti la el.

Exista foarte putini buni practicieni ai medicinei naturiste, dar ar fi bine sa consulti unul dintre ei inainte sa incepi o cura cu medicamente naturiste.

Avantajele si dezavantajele medicamentelor din plante tind sa cantareasca in favoarea utilizarii lor in cele mai multe cazuri. Si totusi, inainte de a lua un astfel de supliment, e bine sa stii exact ceea ce iei, care sunt efectele asteptate si, eventual, daca exista potentiale efecte negative. Aceste medicamente naturiste pot fi foarte eficiente, dar nu sunt un panaceu. Asadar, atentie!

Crezi ca medicina naturista este mai buna decat cea alopata?

Citeste si Remedii naturiste pentru afectiunile stomacului
                  Opreste timpul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali