7 remedii naturale pentru indigestie. Te scapă de simptomele neplăcute după mesele grele de sărbători

  • Publicat:
7 remedii naturale pentru indigestie. Te scapă de simptomele neplăcute după mesele grele de sărbători
Foto: Shutterstock

De la chimen la cărbune, am căutat în arhivele publicaţiilor de specialitate pentru a-ţi oferi cele mai eficiente remedii naturale pentru indigestie. Această problemă se manifestă prin dureri de stomac, crampe, balonare, gaze și diaree, manifestări deloc dorite, mai ales dacă eşti în vizită şi ai mâncat ceva care nu ţi-a picat tocmai bine.

Dispepsia, aşa cum este numită indigestia în termeni medicali, afectează vieţile a milioane de oameni zi de zi, aşadar nu suntem singuri în această situaţie şi, mai important, avem soluţii care ne pot scăpa rapid de această neplăcere.

Deşi există numeroase medicamente în farmacii care sunt eliberate fără prescripţie medicală, trebuie să ştii că poţi apela cu încredere şi la remedii naturale pentru indigestie.

Chimenul şi menta 

Chimenul este un condiment specific pentru Europa si Asia de Vest şi este utilizat încă din anii 1500 în tratarea problemelor gastro-intestinale. Studii recente au arătat că atunci când chimenul este combinat cu menta în diferite preparate, cum ar fi ceaiul de exemplu, simptomele dispepsiei dispar în proporţie de 95%. Se pare că acest condiment are proprietatea de a inhiba contracţia musculaturii netede, oprind diareea.

De asemenea, compuşii din mentă pot reduce spasmele gastro-intestinale şi ameliorează simptomele colonului iritabil. Uleiul de mentă se găseşte în compoziţia majorităţii gumelor de mestecat, deci când simţi că “te ia” stomacul mestecă o gumă sau bea o ceaşcă de ceai de mentă.

Ghimbirul şi bicarbonatul de sodiu

Cercetări realizate de către oamenii de știință chinezi sugerează că ghimbirul poate ajuta la arderea mai rapidă a grăsimilor şi poate grăbi procesul de digestie, ameliorând simptome precum balonarea sau crampele.

Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea gazelor intestinale şi reechilibrează PH-ul, însă mare grijă la cantitate, deoarece nu puţine au fost cazurile urgente de intoxicaţie cu bicarbonat de sodiu.

Cărbunele și scorțișoara 

Cărbunele medicinal poate juca un rol important în calmarea stomacului deranjat. Un studiu recent a constatat că o combinaţie de cărbune, simeticonă şi oxid de magneziu ajută la reducerea semnificativă a senzaţiei de plenitudine, durere abdominală şi balonare.

Dacă îţi place scorţişoara, atunci îţi dăm încă un motiv să o consumi. Potrivit experţilor, acest condiment este extrem de eficace în ameliorarea simptomelor dispeptice.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul consumului de banane, care, potrivit revistei Lancet, poate reduce în proporţie de 75% durerile de stomac cauzate de indigestie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”