Cum să te bucuri din plin de Crăciun dacă eşti însărcinată. 4 sfaturi utile

  • Publicat:
Cum să te bucuri din plin de Crăciun dacă eşti însărcinată. 4 sfaturi utile
Foto: Shutterstock

Ce poate fi mai frumos decât bucuria de a fi mămică în curând în combinaţie cu spiritul sărbătorilor de iarnă? Este o perioadă plină de magie, plină de momente speciale, de bucurie şi în special de iubire. Cu siguranţă, este cea mai frumoasă parte a unui an, mai ales dacă eşti însărcinată, motiv dublu de bucurie!

Este momentul în care poţi să porţi zilnic ţinute comode şi pufoase. Ce e şi mai frumos este faptul că te poţi bucura de Crăciun exact cum ai făcut-o şi până acum, poate chiar mai bine. În loc să te gândeşti la ce ai voie sau nu ai voie să faci, transformă aceste zile de sărbătoare în unele cu adevărat speciale pentru tine, urmând sfaturile de mai jos!

Ce poţi să mănânci de Crăciun?

Este adevărat că în această perioadă trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei. Aşa că trebuie să te asiguri că tot ce mănânci este foarte bine gătit. Acest pas trebuie să îl urmezi mai ales când este vorba despre carne de peşte congelată, care dacă nu este gătită corespunzător poate să fie dăunătoare. Consumul de ouă crude este şi el periculos pe durata sarcinii, pentru că riscul infectării cu salmonella este ridicat. Aşa că ai grijă mare!

Petrecerea de Crăciun trebuie să ţi se potrivească

Poate că anul trecut de sărbători ai petrecut în oraş cu fetele, iar numărul paharelor de vin a fost crescut. Anul acesta însă vor apărea mici modificări. Spre exemplu, alcoolul trebuie evitat deoarece poate să aibă efecte directe asupra dezvoltării corecte a micuţului tău. Aşa că anul acesta poţi organiza petrecerea de Crăciun în aşa fel încât să fie pe placul tău. Spre exemplu, o cină alături de toţi cei dragi, o scurtă vizită la târgul de Crăciun din oraş sau o seară relaxantă alături de familie.

Cumpără tot ce ai nevoie online

Agitaţia care este în magazine în această perioadă te poate obosi foarte mult, aşa că alege să faci cumpărăturile online. În cazul în care nu găseşti tot ce ai nevoie, poţi să apelezi la prieteni apropiaţi, la soţ sau chiar părinţi să te ajute.

Apelează cât mai mult la ajutorul celor dragi

Pregătirile pentru Crăciun pot să fie puţin cam obositoare pentru tine, aşa că poţi să apelezi fără griji la ajutorul celor apropiaţi. Decorarea casei, împodobirea bradului, mâncarea pentru masa festivă de Crăciun, poţi să primeşti ajutor în realizarea acestora. Aşa că relaxează-te şi bucură-te de frumuseţea acestei perioade magice.

Crăciunul este cea mai aşteptată sărbătoare a anului. Preparate îmbietoare, luminiţe şi decoraţiuni speciale, prezenţa familiei şi a celor mai dragi prieteni, toate fac din această perioadă una cu adevărat deosebită. Bucuria veştii că urmează să devii mămică înfrumuseţează şi mai mult această sărbătoare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”