Bebelusii plang in limba mamelor

  • Publicat:
  • Actualizat:
Bebelusii plang in limba mamelor
Bebelusii plang in limba mamelor

Bebelusii de doar cateva zile plang in mod diferit, putand sa foloseasca diverse tonalitati in functie de accentul ce caracterizeaza limba parintilor lor inca din stadiul intrauterin.

Este concluzia unui studiu publicat in revista Current Biology. Oamenii de stiinta au studiat felul in care plangeau 60 de bebelusi sanatosi, nascuti in familii vorbitoare de limba franceza sau germana.

Astfel, plansetul bebelusilor francezi are un accent „in crescendo”, iar cel al bebelusilor germani, o tonalitate descrescatoare.

Autorii studiului considera ca bebelusii incearca, probabil, in acest fel sa creeze o legatura cu mamele lor, prin imitarea tonalitatii vocilor acestora.

Acest studiu sugereaza ca, in perioada intrauterina, copiii sunt influentati de sunetele ambientale si de primele voci pe care le aud.

Studiile precedente au demonstrat faptul ca bebelusii in varsta de peste 12 saptamani pot sa imite vocalele pronuntate de adulti.
 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum isi accepta fratii
Cum isi accepta fratii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân