Zahărul NU îi agită pe copii

Conform vechilor concepţii împământenite în mintea multor părinţi ipohondri, zahărul se face vinovat nu doar de kilogramele în plus şi apariţia cariilor, ci şi de starea agitată a odraslelor lor. Însă oamenii de ştiinţă contrazic acest mit, conform căruia bomboanele, ciocolata şi alte dulciuri bogate în zahăr ar fi responsabile de hiperactivitatea copiilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Zahărul NU îi agită pe copii

Conform vechilor concepţii împământenite în mintea multor părinţi ipohondri, zahărul se face vinovat nu doar de kilogramele în plus şi apariţia cariilor, ci şi de starea agitată a odraslelor lor.

Însă oamenii de ştiinţă contrazic acest mit, conform căruia bomboanele, ciocolata şi alte dulciuri bogate în zahăr ar fi responsabile de hiperactivitatea copiilor.


Un raport publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, care a strâns concluziile a 23 de studii, realizate din 1996 până în prezent, a scos la iveală că zahărul nu are nici un fel de influenţă asupra performanţelor cognitive şi asupra comportamentului copiilor.


Cel mai probabil, de vină pentru agitaţia copiilor nu sunt dulciurile, ci mai degrabă mediul în care sunt acestea consumate. De exemplu, dacă un copil se află la o petrecere, este absolut firesc să nu stea cuminte şi timid în colţul lui, dacă atenţia sa este îndreptată spre persoane care discută, dansează sau vorbesc zgomotos.

Sursa: Health24.com


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
(P) Noaptea Reducerilor
(P) Noaptea Reducerilor
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”