Ioana Ginghina: „Nasterea e un miracol!“

Din august, anul trecut, familia actorilor Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol este mai fericita ca niciodata si asta datorita venirii pe lume a fiicei lor, Ruxandra, o fetita vesela si foarte expresiva.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ioana Ginghina: „Nasterea e un miracol!“
Ioana Ginghina: „Nasterea e un miracol!“

Din august, anul trecut, familia actorilor Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol este mai fericita ca niciodata si asta datorita venirii pe lume a fiicei lor, Ruxandra, o fetita vesela si foarte expresiva. Cat iti schimba viata un copil, cat de greu este sa-l ingrijesti, cum a fost prima baita, adevarul despre instinctul matern si cat de emotionante sunt momentele petrecute alaturi de bebe – raspunde chiar fericita mamica.

CSID: Cum iti imaginai in copi­larie ca vei fi in ipostaza de mama? E mai greu decat ai crezut?
Ioana Ginghina:
Nu cred ca imi imaginam pe atunci cum e sa fii mama. Stiu doar ca imi doream trei copii si ii amenintam pe parintii mei ca le fac trei copii… (rade).

CSID: Cand ai ajuns acasa cu bebe ce ti s-a parut cel mai greu?
I.G.:
Totul mi se parea greu. Tin minte ca alaptam tot tim­pul. Nu aveam timp decat sa fac un dus, in rest doar alap­tam. Stiu ca in momentele alea tot ce imi doream era sa dorm. Nu credeam ca voi mai dormi vreodata.

CSID: Ce carti consulti pentru a afla cat mai multe despre ingrijirea bebelusului?
I.G.:
Mi-am achizitionat mai multe carti pe care le citeam la inceput, mai bine zis cand eram gravida in ultimele luni. Terminasem un teanc de carti despre sarcina si m-am apucat de cartile despre cresterea co­pilului. Acum ma mai ghidez dupa volumul „Mama si copi­lul” de sotii Capraru.

CSID: Care a fost cel mai emotionant moment de pana acum petrecut cu Ruxandra?
I.G.:
Nu ar fi corect fata de Ruxandra sa fac un clasament al momentelor emotionante. Am parte de momente emo­tionante zilnic, cand ma ia in brate, cand ma mangaie, cand intinde bratele spre mine si mai sunt o gramada, toate sunt la fel de importante pentru mine. Sa nu uitam ca anul acesta am petrecut prima data: Cra­ciu­nul, Revelionul, Pastele in trei…

CSID: Tu si sotul tau va im­par­titi in mod egal sarcinile cand vine vorba despre ingrijirea copilului? Te mai ajuta si altcineva?
I.G.:
Nu avem cum sa ne im­partim in mod egal sarcinile pentru ca Ruxandra are mare nevoie de mine in perioada asta, plus ca eu am mult mai mult timp liber decat Ale­xan­dru.

Dar si el ma ajuta foarte mult. Sta cu Ruxandra cand e nevoie, ii da sa manance, o schimba, ii face baita. Pot spune ca daca ar trebui sa plec undeva pentru cateva zile nu mi-as face probleme ca Ruxandra nu e bine in­gri­jita.

Ma inlocuieste fara nici o problema. Cand avem aman­doi filmare in acelasi timp sau mai vrem sa iesim in oras, atunci apelam la o bona.

CSID: Cat de des il suni pe medicul pediatru?
I.G.:
Nu foarte des, asta si da­torita faptului ca nu am avut probleme cu Ruxandra pana acum. Este un copil sanatos, multumesc lui Dumnezeu. Pot spune ca Alexandru e mai pre­caut si o suna pe doamna doctor mai des.

CSID: Cum a fost prima baita din viata Ruxandrei?
I.G.:
Prima baita facuta de mine a fost destul de timida. Ruxandra plangea, iar eu eram destul de nesigura pe mine, dar nu am vrut sa ma ajute nimeni. Trebuia sa ma des­curc oricum singura pana la urma si ma gandeam ca, asa cum mama s-a descurcat, pot si eu sa ma descurc.

Alexandru ma ajuta si atunci si acum ma ajuta la baita. Fiecare are ceva de facut bine stabilit.

CSID: Cat de des ii faci masaj?
I.G.:
Ii fac masaj dupa fiecare baita. Asa am invatat in spital si asa am facut intotdeauna. Bine, acum nu mai sta asa cum statea cand era mai mica, dar ma descurc… Inca fac fata!

CSID: Ce le sfatuiesti pe fe­meile care isi doresc un copil?
I.G.:
Nu stiu ce as putea sa le sfatuiesc altceva decat… sa-l faca!

CSID: Cum ti-ai recapatat silueta dupa ce ai nascut?
I.G.:
Nu m-am ingrasat mult in timpul sarcinii, asa ca re­cuperarea a fost relativ sim­pla si fara efort… Alaptatul si noptile nedormite m-au facut sa scap relativ repede de kilo­gramele in plus.

Genetic stau bine, asa ca pot manca mult fara sa ma ingras. E drept ca fac sport. Am facut si in tim­pul sarcinii inot pana in luna a noua. Acum fac ceva mai putin, dar fac. Chiar daca nu ajung la sala, mi-am achi­zi­tio­nat CD-uri cu programe de sport pentru acasa si fac mis­care cat pot de des.

CSID: Cat timp ai alaptat-o micuta?
I.G.:
4 luni, dar as fi vrut mai mult doar ca nu am mai avut lapte… Consider foarte im­por­tant alaptatul. Cred ca din acest motiv fetita mea nu a avut pana acum nici o problema de sanatate.

CSID: Cu cine seamana mai mult fetita, cu tine sau cu Papi?
I.G.:
Toata lumea spune ca sea­mana mai mult cu Alexan­dru si stiu ca e adevarat, dar gura e a mea (rade).

CSID: Cum va petreceti timpul liber de cand sunteti un trio?
I.G.:
In trei, bineinteles. Iesim afara sa ne plimbam, mai ales acum de cand e frumos. Am fost cu Ruxandra la gradina zoologica, in vizite la prieteni, la cumparaturi.

CSID: Este adevarat ca o data ce dai nastere unui copil capeti acel instinct matern?
I.G.:
Da. Stiu ca fetele care nu au copii nu ma vor crede, pentru ca nici eu nu cre­deam, chiar ziceam ca sunt basme, dar mie mi s-a intamplat. Nasterea este un miracol…

„Sincer, nu am avut momente in care sa nu stiu ce sa fac. Mama, care a stat aici cu noi in prima luna dupa nastere, mi-a si zis ca e mandra de mine. Ea mai intra in panica, dar eu nu. Am luat totul cu calm si responsabilitate si inca nu am fost prinsa descoperita.“

Citeste si Dana Razboiu, plina de energie in asteptarea celui de-al doilea baietel

Foto: Mihai Dascalescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cum inving copiii plictiseala?
Cum inving copiii plictiseala?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”