Cum îi convingem pe micuţi să mănânce mai multe fructe şi legume?

Specialiştii de la American Culinary Federation Chef & Child Foundation spun că cea mai eficientă metodă este să le spunem poveşti sau să le prezentăm frumos mâncarea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum îi convingem pe micuţi să mănânce mai multe fructe şi legume?

Cu copiii la masă nu-i treabă uşoară! Mămicile ştiu câtă muncă de convingere trebuie să depună pentru a-i determina să mănânce când, cât şi ce trebuie. Fructe şi legume? Nu, câtă vreme le stă gândul doar la dulciuri, pizza şi cartofi prăjiţi!

Cum îi convingem să mănânce sănătos? Cum îi putem face să accepte în farfurie alimente snătoase, cu valoare nutriţională, care să-i ajute în creştere şi dezvoltare? Specialiştii de la American Culinary Federation Chef & Child Foundation spun că cea mai eficientă metodă este să le spunem poveşti sau să le prezentăm frumos mâncarea.

1. Pentru că fructele şi legumele sunt cu atât mai bogate în antioxidanţi cu cât sunt mai colorate, folosiţi-vă de acest lucru pentru a le pune un curcubeu în farfurie. Arătaţi-le cât sunt de frumoase culorile şi inventaţi jocuri, cum ar fi care găseşte cele mai colorate fructe sau legume.

2. Explicaţi-le că brocoli sau conopida sunt, de fapt, flori şi arătaţi-le cât sunt de frumoase. Vor fi încântaţi să mănânce flori.

3. Dacă salatele de fructe nu sunt chiar pe gustul lor, adăugaţi ceva crocant – nuci, alune, stafide, nucă de cocos etc.

4. Senvişurile nu trebuie să fie plictisitoare! Pe lângă roşii, castraveţi, ardei şi salată, adăugaţi, pentru o notă de originalitate, o felie de banană, puţin unt de arahide sau o felie subtilă (dar crocantă!) de ţelină.

5. Le place pizza? Preparaţi-o acasă din ingrediente naturale, făină integrală, brânză şi carne din surse sigure. Adăugaţi la final roşii proaspete, piper proaspăt măcinat, ciuperci proaspete sau chiar ananas.

6. Vor îngheţată? Preparaţi în casă un suc psoaspăt din fructe, turnaţi-l în forma pentru cuburi de gheaţă şi puneţi-l în congelator. Când începe să îngheţe, înfigeţi scobitori în fiecare cub, iar în câteva ore veţi avea cea mai sănătoasă şi mai distractivă îngheţată pe băţ.

7. Acelaşi lucru îl puteţi face dacă nu vor să bea apă. Preparaţi cuburi de gheaţă din suc proaspăt de fructe şi apoi daţi-le drumul în paharul cu apă. Copiii se vor distra aşteptând ca cuburile să se topească şi observând în acelaşi timp că apa pe care o beau devine tot mai colorată şi mai… delicioasă!

8. Un snak distractiv? Tăiaţi un morcov, un măr, o ţelină, o gulie (orice fruct sau legumă crocantă) subţire, sub fromă de beţişoare şi adăugaţi puţină miere pe post de sos. Le vor ronţăi cu plăcere.

Citeşte şi: Cum îi convingeţi pe copii că consume broccoli şi conopidă?

Cum sa-i convingem pe copii sa manance dimineata?

Cum puteţi preveni obezitatea la copii?

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”