Trucul secret al bunicilor. De ce este bine să pui sare pe mătură

  • Publicat:
Trucul secret al bunicilor. De ce este bine să pui sare pe mătură

Pentru a simplifica curățarea gospodăriei, acest ingredient natural și ieftin te poate ajuta să dezinfectezi orice suprafață. S-ar putea să te surprindă, dar sarea a fost întotdeauna un aliat foarte prețios pentru bunicile noastre, care au profitat de proprietățile sale pentru a elimina germenii și bacteriile de pe podele, căzi și alte suprafețe murdare.

Sarea este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale purificatoare.

Acest mineral nu a fost folosit doar în conservarea alimentelor, ci a făcut și parte din ritualurile de curățare energetică. Iar adăugarea de sare pe mătură, elimina bacteriile de pe podele, lăsându-le curate și igienizate.

De ce să presari mereu sare peste mătură când faci curățenie

Sarea este un ingredient indispensabil în bucătărie, dar și un element cu multiple întrebuințări care pentru unii pot fi necunoscute. Probabil că mulți dintre cititori nu știau că mamele sau bunicile lor obișnuiau să pună sare pe pe mătură.

Iată procedura de urmat:

Într-o găleată, se prepară o soluție de apă fierbinte, 2 linguri de sare și 2 linguri de oțet. Înmoaie mopul și las-l în găleată aproximativ 15 minute. Apoi poți folosi mopul pe suprafețele murdare. Vei vedea că podeau va străluci și va fi curată, în câteva minute.

Poți folosi și sare fină sau grunjoasă, în funcție de preferință și de murdăria de curățat.

Beneficiile folosirii acestui truc

Curățare profundă

Sarea (îndeosebi cea grunjoasă) ajută la îndepărtarea particulelor de murdărie care uneori trec neobservate sau sunt greu de îndepărtat doar cu o mătură.

Purificare energetică

Credința populară susține că sarea are capacitatea de a neutraliza energiile negative, lăsând un mediu mai ușor și mai plăcut.

Economie în buget

Utilizarea sării este o alternativă economică și ecologică. Nefiind necesare substanțe chimice suplimentare, expunerea la substanțe potențial dăunătoare este evitată și contribuie la un impact mai mic asupra mediului.

Citește și: Metode eficiente de a face ordine și curățenie în doar 30 de minute!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: