Trucul care te ajută să economisești curent de fiecare dată când pornești mașina de spălat rufe

Cum puteți reduce costurile la curent de fiecare dacă când folosiți mașina de spălat.
  • Publicat:
Trucul care te ajută să economisești curent de fiecare dată când pornești mașina de spălat rufe
sursa foto: envato

Mașina de spălat, dar și alte electrocasnice din casă, consumă destul de mult curent electric. Spălatul rufelor face parte din treburile săptămânale ale fiecărei familii, iar acest lucru umflă facturile la energie. Dar știați că există un buton secret prin care puteți reduce consumul la energia electrică? 

Cum să economisești curent când folosești mașina de spălat rufe

Prețurile la energia electrică au luat-o razna în ultima perioadă, astfel încât românii sunt nevoiți să scoată bani mai mulți din buzunar pentru facturi. Anumite electrocasnice consumă foarte mult curent, mai ales când sunt puse în funcțiune. Spre exemplu, mașina de spălat este des folosită în orice locuință, lucru ce duce și la consumul mai mare de energie electrică.

O femeie din Marea Britanie a împărtășit pe internet sfaturi esențiale pentru reducerea consumului de energie cu până la 62%. Mașinile de spălat și uscătorul de rufe sunt electrocasnicele din locuință, care consumă cel mai mult curent, dar cu o singură apăsare a unui buton „special” pe care nu mulți oameni îl folosesc, vă puteți diminua considerabil facturile la energie.

Greșeala făcută de mulți români

De regulă, multe persoane susțin că spălarea la 30 de grade în loc de 40 de grade este cheia pentru a economisi bani și curent. Totodată, modificarea setărilor pentru mașina de spălat ar putea ajuta la economisirea banilor, și veți obține haine proaspete și curate.

Pe TikTok, britanica a împărtășit un truc util pentru a reduce consumul de energie electrică. Într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare, ea le-a arătat tuturor cum seta inițial mașina de spălat la 40 de grade, iar mai apoi a apăsat butonul care arăta temperatura de 20 de grade.

Citește și: Aparatele electrocasnice pe care trebuie să le scoți din priză, de fiecare dată când pleci de acasă

Ce program de spălare trebuie setat

Conform acesteia, majoritatea mașinilor de spălat sunt setate automat la 40 de grade, ceea ce reprezintă un consum mai mare de energie, dar multe persoane nu știau acest lucru.

Ea a mai dezvăluit faptul că toate mașinile de spălat din Marea Britanie au din 2013 o opțiune pe panoul de control pentru a ajuta la economisirea energiei. Se pare că scăderea temperaturii programului de spălare de la 40 de grade la 20 de grade a redus costurile de facturii la energie electrică cu o medie de 62%. De obicei, acest program de spălare la 20° se efectuează cu apă rece, pentru a proteja hainele sensibile și hainele confecționate din mătase sau lână.

Citește și: Cele 5 electrocasnice care consumă curent non-stop, chiar și când sunt oprite

„Acest lucru se datorează faptului că mașinile de spălat trebuie să utilizeze mai puțină energie pentru a încălzi apa la temperaturi mai scăzute”, a mai completat britanica.

Sursa: Mirror.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: