Aparatele electrocasnice pe care trebuie să le scoți din priză, de fiecare dată când pleci de acasă

  • Publicat:
Aparatele electrocasnice pe care trebuie să le scoți din priză, de fiecare dată când pleci de acasă

Multe electrocasnice pot fi scoase din priză seara sau când pleci de acasă timp de mai multe zile. Chiar dacă ele sunt închise din buton sau din telecomandă, continuă să fie alimentate și consumă kilowați care se adună de la o zi la alta.

De ce nu este bine să lași în priză anumite electrocasnice când pleci mult timp de acasă

Chiar dacă unele electrocasnice nu sunt puse în funcțiune, pot consuma curent chiar dacă sunt doar băgate în priză. Iar sfaturile specialiștilor ne îndeamnă să identificăm obiectul din casă care consumă mai mult curent decât ne-am închipui și pe care trebuie să îl scoatem din priză dacă ne dorim să economisim la facturile lunare de energie electrică.

Aparatele mici de bucătărie

Ca să economisește energie electrică și deci bani, poți alege să scoți din priză, de pilda, aparatele mici de bucătărie. Adică aparatul de cafea, blenderul sau robotul de bucătărie ori cuptorul cu microunde.

Încărcătoarele

De multe ori sunt în grabă și, după ce ne-am încărcat diferite dispozitive, lăsăm încărcătoarele în priză, deși ele nu mai sunt conectate. Cablurile prin care, în mod normal, încărcăm telefonul, laptopul sau alt dispozitiv pot crește facturile la energie electrică.

Laptopul/computerul

Sunt aparate electronice care pot fi ușor scoase din priză… de fapt, ele pot fi conectate la un prelungitor cu întrerupător pe care îl poți închide seara. Este cel mai simplu și comod și faci o economie substanțială în fiecare lună.

Televizorul

Aproate toți utilizatorii opresc televizorul seara din telecomandă, dar el rămâne conectat la electricitate și consumă în continuare curent. Toate aparatele pe LED consumă curent, dacă sunt conectate la priză.

Prelungitoarele care au întrerupător de energie. Vei opri transmiterea curentului printr-o simplă apăsare de buton

O soluție extraordinară o reprezintă și prelungitoarele cu întrerupător. Cumpără prelungitoare cu întrerupător, acolo unde este cazul, și apasă pe buton seara să întrerupi curentul la diverse mici aparate pe care nu le folosești.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți lași telefonul la încărcat, peste noapte. Ce pățește smartphone-ul tău

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
BANC |
BANC | "Domnule doctor, am înnebunit!"
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: