Cele 5 electrocasnice care consumă curent non-stop, chiar și când sunt oprite

  • Publicat:

Prețurile la energie electrică au crescut sever in ultima vreme, astfel încât românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru facturi. Printre greșelile majore care cresc facturile la energie electrică este aceea de a nu scoate din priză aparatele electronice și electrocasnice oprite. 

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent dacă nu sunt scoase din priză

Deși un dispozitiv electronic este oprit, acesta continuă să consume energie, dacă nu este scos din priză. Pentru a economisi bani la factura de energie electrică  este important să deconectezi aparatele electronice pe care nu le folosești. Indeosebi pe cele care consuma cel mai multa energie, adica urmatoarele:

1. Cuptorul cu microunde

Chiar dacă folosiți sau nu constant cuptorul cu microunde, specialiștii recomandă să îl scoateți din priză după fiecare utilizare. Consumă mai mult curent decât v-ați aștepta.

2. Aerul condiționat

În perioada aceasta, aerul condiționat nu ne mai este de folos, așa că scoaterea lui din priză vă va ajuta să scoateți mai puțini bani din buzunar atunci când plătiți factura la curent.

3. Încărcătoarele

Contrar a ceea ce credeam noi, încărcătoarele tuturor gadget-urilor noastre, lăsate în priză, pot genera costuri suplimentare la electricitate. Pe lângă asta, ele reprezintă și un pericol foarte mare dacă sunt lăsate în priză non-stop.

4. Televizorul

Un smart TV poate ajunge, la o medie de folosire de 4 ore pe zi, la un consum lunar de aproximativ 11 kW. Costurile cresc însă dacă acesta este lăsat în priză în permanenţă.

5. Sistemul WI-FI și receiverul

Mai toți avem în case internet și un sistem WI-FI, precum și un receiver pentru canalele de televiziune. Iar acesta stă tot timpul în priză, ca să nu mai introducem parolele de câte ori ne întoarcem acasă. Și acest sistem poate ajunge la un consum de 30 kW pe an.

Citește și: Aparatele electrocasnice pe care trebuie să le scoți din priză, de fiecare dată când pleci de acasă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: