Ce conține, de fapt, un sandwich cu pui teriyaki de la Subway România. Este plin de E-uri!

Ne-am uitat pe lista ingredientelor de bază pe care le conține un sandwich cu pui teriyaki și vrem să împărtășim cu tine descoperirile făcute.
  • Publicat:
Ce conține, de fapt, un sandwich cu pui teriyaki de la Subway România. Este plin de E-uri!

Una dintre cele mai populare alegeri de la Subway România este sandwich-ul cu pui teriyaki. Dar știi ce mănânci, de fapt, când faci această alegere? Ne-am uitat pe lista ingredientelor de bază pe care le conține un sandwich cu pui teriyaki și vrem să împărtășim cu tine descoperirile făcute.

Așadar, un sandwich cu pui teriyaki de la Subway România este descris ca fiind un sandwich cu „bucăți de pui cu glazură Teriyaki, servit cu legume proaspete și sos de ceapă dulce”.

În funcție de tipul de pâine pentru care am opta, aflăm că aceasta conține foarte multe E-uri.

  • Pâine italiană- făină de grâu, apă, drojdie, zahăr, gluten, agent de coacere (emulgator (E472e; E481), agent de eliberare E516, făină de soia, dextroză, stabilizator (E412), agent de tratare a făinii E300, enzime (alpha-amilază, xilanază), grăsime vegetală, sare. Alergeni: gluten (grâu), soia. Notă: pâine produsă din cocă congelată.
  • Pâine neagră- făină de grâu, apă, drojdie, zahăr, gluten, tărâțe de grâu, agent de coacere (emulgator (E472e, E481), agent de
    eliberare (E516), făină de soia, dextroză, stabilizator (E412), agent de tratare a făinii (E300), enzime (alpha-amilază, xilanază), extract din malț de orz, grăsime vegetală, sare. Alergeni: gluten (grâu, orz), soia. Notă: pâine produsă din cocă congelată.
  • Pâine cu oregano și brânză- pâine italiană (albă). Topping cu oregano și parmezan. Alergeni: gluten (grâu), soia, lapte/lactoză.
    Notă: pâine produsă din cocă congelată.
  • Pâine cu rozmarin și sare de mare- pâine italiană (albă), făină de grâu, apă, drojdie, zahăr, gluten, agent de coacere (emulgator (E472e; E481), agent de eliberare (E516), făina de soia, dextroză, stabilizator (E412), agent de tartare a făinii (E300), enzime (alpha-amilază, xilanază), grăsime vegetală, sare), toping de rozmarin și sare de mare, ulei din semințe de rapiță). Alergeni: gluten (grâu), soia. Notă: pâine produsă din cocă congelată.
  • Pâine neagră cu semințe- pâine neagră (făină de grâu, apă, drojdie, zahăr, gluten, tărâțe de grâu, agent de coacere (emulgator (E472e;
    E481), agent de eliberare (E516), făină de soia, dextroză, stabilizator (E412), agent de tratare a făinii (E300), enzime (alpha-amilază, xilanază), extract din malț de orz, grăsime vegetală, sare. Topping cu semințe (floarea soarelui (40%), semințe de dovleac (30%), semințe de in aurii (15%), semințe de in maro (15%).

Ce conține, de fapt, un sandwich cu pui teriyaki de la Subway România. Este plin de E-uri!

Să trecem acum la următorul ingredient și anume puiul teriyaki. La capitolul „E-uri” nici el nu este prea strălucit.

PUI TERIYAKI- Bucăți de pui (piept de pui, dextroză, sare, 1.3% amidon de cartofi, regulator de aciditate (E500)), glazură de teriyaki [sos de soia (apă, boabe de soia, sare, făină de grâu), apă, piure de roșii, oțet, sirop de glucoză-fructoză, amidon modificat de porumb, ceapă, zahăr, ierburi, paprika, sare, semințe de susan, sirop de zahăr caramelizat, condimente, agent de îngroșare E410, substanța conservantă E202 și E211]. Alergeni: soia, gluten (grâu), susan.

Ultimul ingredient de bază din acest sandwich este ceapa dulce, care și ea conține E-uri.

Ceapă dulce- Apă, zahăr, oțet balsamic (oțet de vin, must de struguri concentrat), oțet alcool, amidon de porumb modificat, concentrat de suc de mere, oțet de vin alb, sare, aromă de ceapă naturală, ceapă uscată, făină de muștar, semințe de mac, semințe de ardei uscat, rapiță ulei, concentrat de suc de ceapă, piper negru, agent de îngroșare (E415), apă afumată. Alergeni: mustar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: