Sportul care întârzie și ameliorează simptomele bolii Parkinson

Practica tai chi poate ameliora simptomele bolii Parkinson, arată un nou studiu publicat în Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.
  • Publicat:
Sportul care întârzie și ameliorează simptomele bolii Parkinson
Foto: envato

Practica tai chi poate ameliora simptomele bolii Parkinson, arată un nou studiu publicat în Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry. Cercetătorii au monitorizat pacienții cu Parkinson pe o perioadă de cinci ani.

Un grup de 142 de pacienți practica tai chi de două ori pe săptămână timp de o oră, în timp ce un alt grup de 187 de pacienți continuau cu îngrijirea standard a bolii fără să practice tai chi.

Cercetătorii au descoperit că simptomele bolii Parkinson au progresat mai încet în cazul pacienților care practicau tai chi. Căderile, amețeala și durerile de spate erau semnificativ reduse în rândul acestor pacienți. În plus, funcția congnitivă s-a deteriorat mai încet în cazul pacienților care practicau tai chi.

Practica Tai Chi își are originile în China și este o practică ce implică o serie de mișcări delicate și posturi fizice, o stare de meditație și respirație controlată, arată Institutul Național de Sănătate. Este o formă de arte marțiale centrată pe reabilitare și promovarea sănătății.

Boala Parkinson este o boală cerebrală progresivă care afectează sistemul nervos, scrie Institutul Național de Sănătate. Aceasta duce la apariția necontrolată a mișcărilor, precum tremur în mâini, picioare, brațe și chiar cap, dar și dificultatea de a-și menține echilibrul și coordonarea.

Simptomele se înrăutățesc în timp ce boala progresează, iar pacienții se pot confrunta cu dificultatea de a merge și de a vorbi. De asemenea, boala Parkinson poate produce și schimbări mentale și de comportament, tulburări de somn, depresie, dificultăți de memorie și oboseală.

Ozzy Osbourne, care a fost diagnosticat cu Parkinson în 2003, recent a dezvăluit că a început să practice tai chi, iar efectele au ajutat la ameliorarea simptomelor. Starul rock în vârstă de 74 de ani a împărtășit mai multe detalii despre această practică și cum l-a ajutat să-și îmbunătățească starea de sănătate într-un episod din The Osbournes Podcast.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân