Cum întârzii ofilirea salatei în frigider. 5 trucuri EFICIENTE de pus în practică

  • Publicat:
Cum întârzii ofilirea salatei în frigider. 5 trucuri EFICIENTE de pus în practică
Foto: Shutterstock

Cum întârzii ofilirea salatei ca să nu fii nevoit să o arunci după doar 1-2 zile? Sunt câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens. Dacă le pui în practică, salata verde va rezista zile în șir fără să se înmoaie. Astfel te vei bucura de o salată crocantă și proaspătă ca în ziua în care ai cumpărat-o și nu o vei arunca la gunoi, risipind bani.

Citește și: Salata perfectă la dietă – delicioasă, sățioasă, cu puține calorii. REȚETA

Cum întârzii ofilirea salatei

O variantă ar fi să cumperi sortimente de salată cu frunze de culoare verde închis, care sunt mai rezistente. Astfel de exemple sunt rucola, bok choy (varză chinezească), kale, măcriș, frunze de muștar sau sfeclă elvețiană (mangold), spanac.

Salata clasică românească și cea de tip iceberg au frunze de culoare mai deschisă și au tendința să se ofilească mai rapid.

Un truc eficient prin care întârzii ofilirea salatei în frigider este să o depozitezi într-un recipient închis ermetic, cum ar fi o caserolă de plastic sau de sticlă cu capac ori o pungă tip zip-lock. De preferat să „îndeși” cât poți de bine salata într-un astfel de recipient, pentru a lăsa cât mai puțin spațiu pentru aer, care favorizează apariția umidității și ofilirea salatei.

Nu înghesui legumele, lasă spațiu între ele

Mulți facem această greșeală, și anume să înghesuim toate legumele în sertarul special din frigider, de multe ori în pungile de plastic de la supermarket. Din păcate, punând laolaltă salata cu roșiile, castraveții, morcovii, țelina și cine știe ce alte legume, nu facem decât să creștem probabilitatea ca una dintre ele să le „infecteze” pe celelalte.

Încearcă să le organizezi în așa fel încât să rămână un spațiu suficient între ele și evită să le ții în pungile de plastic, care nu se închid ermetic, deoarece procesul de descompunere este accelerat de umiditate.

De asemenea, există riscul de apariție a mucegaiului și a bacteriilor care pot provoca toxiinfecție dacă legumele nu sunt spălate corespunzător înainte de a fi consumate. Fă zilnic o „inspecție” în sertarul legumelor și verdețurilor ca să elimini la timp un aliment care s-a stricat.

Cum ții la distanță umezeala care strică salata

Folosirea unui prosop de hârtie în recipientul în care depozitezi salata (plasat deasupra salatei, înainte să pui capacul recipientului) este un alt răspuns potrivit la întrebarea „cum întârzii ofilirea salatei”. Acesta va absorbi umezeala și va păstra salata proaspătă mai mult timp.

Nu în ultimul rând, poți folosi un uscător de salată – da, există un astfel de aparat! După ce speli foarte bine frunzele, pune-le într-un uscător special, care elimină orice urmă de apă și astfel va fi întârziată ofilirea salatei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: