Vrei să slăbești? Încearcă delicioasa rețetă de vinete cu mozzarella

Dacă nu știi ce să mai mănânci la cura de slăbire, ai putea încerca o rețetă delicioasă cu vinete și mozzarella light.
  • Publicat:
Vrei să slăbești? Încearcă delicioasa rețetă de vinete cu mozzarella
Ți-e poftă de vinete? Încearcă o rețetă delicioasă bună și la cura de slăbire. Foto: Mădălina Drăgoi

Cui îi este poftă de vinete? În special de salată de vinete? Probabil sunt mai multe mâini ridicate. Însă, din vinete se pot face și alte preparate ușoare, de vară super gustoase. Ideale atât când este cald afară dar și când slăbești.

Salata de vinete este preferata multora dintre noi, însă atunci când ești la cura de slăbire salata de vinete (dacă mai are și maioneză) cu pâine prezintă un aport caloric ridicat. Nu uitați că fiecare lingură de ulei are 100 kilocalorii. Dar vinetele sunt slabe calorice, spre exemplu 100 g vinete au doar 24 kilocalorii, 1 gram de lipide, 0,2 grame de carbohidrați: 5,7 g, fibre: 3,4 grame. Dacă le preparați mai dietetic le puteți savura pe îndelete chiar și atunci când sunteți la cură de slăbire sau de menținere a greutății.

Am încercat o rețetă cu vinete cu mozzarela care merită toată atenția.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de vinete cu mozzarella

Puneți pe lista de cumpărături: vinete, mozzarella *varianta light poate avea circa 155 kilocalorii, dar și pătrunjel, roșii, avocado sau orice altă salată din frunze verzi îți place. Poți presăra și boabe de rodie sau chiar agrișe uscate.  Mai trebuie să aveți ulei de măsline.

Vinete cu mozzarella light – o opțiune bună pentru prânz sau cină. Foto: Mădăina Drăgoi

 Vinete cu mozzarella la cuptor – rețeta delicioasă

  • 3 vinete
  • 250 grame de mozzarella light
  • O linguriță de ulei
  • Sare de mare

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul. Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se pun jumătățile de vinete. Se presară puțin ulei de măsline și sare. Când vinete încep să se coacă se pun felii de mozzarella. Și se lasă la foc mic până când vinete sunt rumenite iar mozzarella s-a topit. Se presară boabe de agrișe sau de rodie. Se servesc alături de salată din frunze și legume. Noi am încercat alături cu pătrunjel, avocado, ardei, lămâie și ulei de măsline. Acest preparat este delicios și cald și rece. Poftă bună!

Sursă: Calculator de calorii

BBC Good Food

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân