Pastă de jumări cu ceapă – durează doar 5 minute rețeta!

Rețeta de pastă de jumări cu ceapă făcută acasă este simplă și rapidă. O poți întinde pe felii de pâine integrală, e perfectă la micul dejun!
  • Publicat:
Pastă de jumări cu ceapă - durează doar 5 minute rețeta!
Sursa foto: Shutterstock

Dacă tot vin sărbătorile și vă pregătiți intens cu de-alea gurii pentru mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion, încercați și această rețetă de pastă de jumări cu ceapă. Este foarte gustoasă și se prepară rapid, în doar 5 minute. 

În plus, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente și nici de îndemânare deosebită în bucătărie. Doar aruncați jumările într-un blender, adăugați restul condimentelor și amestecați.

Este o variantă de luat în calcul pentru un mic dejun sățios, dar țineți cont că această pastă de jumări nu rezistă prea mult timp la frigider. În 2-3 zile își pierde prospețimea. Așa că faceți o cantitate suficientă pentru 1-2 zile, nu mai mult. Și mâncați cu moderație! Nu este deloc un preparat dietetic și nici prietenos cu ficatul sau silueta.

Rețetă de pastă de jumări cu ceapă

Ingrediente

  • 200 grame jumări ușor crocante
  • 1 ceapă roșie sau albă
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de muștar (dulce, iute sau cu hrean, după preferințe)
  • 1 cățel de usturoi
  • puțină boia (dulce sau iute), ca să dea culoare pastei

Mod de preparare

Curăță ceapa și usturoiul și taie-le grosier.

Pune jumările într-un blender, împreună cu ceapa, usturoiul, muștarul, sarea, piperul, boiaua.

Mixează până obții o cremă omogenă care are textura pateului de ficat.

Pasta de jumări se servește pe felii de pâine proaspătă de casă, de preferat integrală. S-aveți poftă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”