Mere coapte umplute: arome îmbătătoare într-un desert delicios și sănătos

  • Publicat:
Mere coapte umplute: arome îmbătătoare într-un desert delicios și sănătos

Această rețetă hrănitoare de mere coapte umplute este o excelentă sursă de fibre și poate fi pregătită în 30 de minute! 

Ingrediente mere coapte umplute

  • 6 mere mari
  • 1 cană fulgi de ovăz 
  • ½ cană nuci tocate
  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 2 linguri sirop de arțar
  • ½ cană apă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță ghimbir

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pulverizează ulei într-o tavă termorezistentă. Scoate cotorul merelor și așază-le în tavă. Într-un castron, combină ovăzul, nucile și condimentele. Adaugă untul topit și siropul de arțar. Amestecă bine. 

Împarte amestecul de ovăz în mod egal în centrul merelor, apăsând umplutura cu o lingură. Toană apa în tavă. Acoperă merele cu folie de aluminiu și lasă-le să se coacă timp de aproximativ 30 de minute, având grijă să le stropești cu apă la fiecare 5-10 minute. Scoate folia de aluminiu și lasă-le să mai stea în cuptor încă 5 minute. Merele vor fi fragede când sunt gătite.

Sugestie de servire: cu iaurt natural gras sau cu iaurt grecesc.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân