Ingredientul pe care să nu-l pui în salata de boeuf! Îi strică tot gustul

  • Publicat:
Ingredientul pe care să nu-l pui în salata de boeuf! Îi strică tot gustul
Sursa foto: shutterstock

Un preparat nelipsit de pe mesele românilor de sărbători este celebra salată de boeuf. Însă, încântarea dată de acest preparat se poate transforma într-o dezamăgire de zile mari în cazul în care în timpul gătirii se amestecă un ingredient ce îi strică gustul. Iată despre ce este vorba, mai exact!

Ce ingredient NU trebuie pus sub nicio formă în salată de boeuf

Multe gospodine fac această greșală, pentru că nu se gândesc că acest ingredient poate schimba complet gustul salatei de boeuf. Salata de boeuf este foarte delicioasă, însă pentru a păstra gustul și pentru a nu da greș, ar trebui să evităm cumpărarea maionezei din comerț.

Un alt aspect foarte important de care ar trebui să țină cont gospodinele atunci când pregătesc salata de boeuf este faptul că gogoșarii și castraveții murați trebuie să fie storși bine în mâini înainte de a fi puși în salată. Altfel, preparatul va deveni prea apos.

Secretul pentru cea mai bună salată boeuf. Cum prepară Chef Florin Dumitrescu maioneza perfectă

Chef Florin Dumitrescu a decis să împărtășească cu cei care doresc să facă salată de boeuf secretul pentru un preparat delicios. Acesta spune că cel mai important aspect atunci când vine vorba despre delicioasa salata de boeuf este modalitatea în care se amestecă legumele.

“Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneză, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, vei avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:

  • 4 ouă
  • 300 grame pulpă de vită
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame morcovi
  • 80 grame mazăre fiartă
  • 80 grame gogoșari murați
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • două linguri de muștar
  • o lămâie

MOD DE PREPARARE:

Se pun legumele la fiert, la fel și carnea, urmând a se lasă la răcit, după fierbere. După ce toate acestea s-au răcit, se taie cubulețe și se amestecă împreună.

În ceea ce privește maioneză, se vor folosi următoarele INGREDIENTE:

  • un ou întreg ținut la temperatura camerei
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o linguriță de muștar
  • ulei
  • sare, piper

Pentru preparare, se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează pentru câteva secunde. Ulterior, se ridică ușor mixerul și se observă consistența densă.

Se amestecă totul împreună și se așază pe farfurie. Se lasă la frigider. Să aveți poftă!

Citește și: Alternativă sănătoasă la salata boeuf. Înlocuiește maioneza cu unul dintre cele 4 ingrediente

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân