Nu mai arunca frunzele de ridichi! Sunt comestibile și poți face o supă delicioasă din ele

  • Publicat:
Nu mai arunca frunzele de ridichi! Sunt comestibile și poți face o supă delicioasă din ele
Nu mai arunca frunzele de ridichi! Sunt comestibile și poți face o supă delicioasă din ele. Foto: profimediaimages.ro

Frunzele de ridichi sunt deseori aruncate la coșul de gunoi, fără să ne dăm seama că le putem consuma în diverse preparate. Acestea sunt comestibile și au multe vitamine și minerale, precum vitamine A, C, K, calciu și fier.

Le poți consuma în salate de primăvară, dar astăzi îți propunem o rețetă de supă cremă din frunze de ridichi și cartofi, de origine franțuzească. Alege ridichi cu frunze de culoare verde aprins, cât mai proaspete, ideal de origine bio.

Viu colorată, hrănitoare, ușor picantă și cu puține calorii – trebuie neapărat să încerci această rețetă!

Frunzele de ridichi sunt comestibile și sănătoase

Înainte să trecem la rețeta de supă din frunze de ridichi, aflăm care sunt beneficiile acestora, nu puține la număr.

În primul rând, frunzele sunt bogate în fibre cu rol foarte important pentru digestie. Așadar, dacă ai probleme cu constipația, fă-ți un obicei din a ronțăi și câteva frunze de ridichi.

Dacă ești la dietă, mizează pe frunze de ridichi în salate. Acestea au foarte puține calorii și, foarte important, ajută la reducerea inflamațiilor din corp.

Cât despre antioxidanți, „faimoși” pentru rolul lor protector împotriva oxidării celulare – principalul factor declanșator ar multor boli -, aceștia se regăsesc din belșug în frunzele de ridichi.

Nu în ultimul rând, aceste verdețuri pe nedrept aruncate sunt benefice pentru imunitate, datorită conținutului mare de vitamina C.

Gustul frunzelor de ridichi este ușor înțepător și amărui, cumva o combinație între salata verde și spanac. În afară de supă, poți face din frunze de ridichi și pesto, le poți adăuga în salate sau le poți sota în puțin ulei de măsline.

frunzele de ridichi sunt comestibile beneficii
Foto: profimediaimages.ro

Ingrediente pentru supă din frunze de ridichi

Pentru 4 porții de supă din frunze de ridichi ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • frunzele de la 4 legături de ridichi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 3 cartofi mici (aprox. 200 de grame)
  • 250 ml apă + 350 ml supă stock de legume
  • 30 grame unt nesărat (sau 2 linguri de ulei de măsline)
  • sare, piper – după gust
  • puțină smântână, 2-3 ridichi feliate subțire și câteva fire de chives mărunțite (pentru decor – opțional)

Rețetă: cum se face supa cremă din frunze de ridichi

În primul rând, spală bine de tot în mai multe ape frunzele de ridichi pentru a înlătura orice urmă de pământ sau diverse insecte.

  1. Pune untul să se topească într-o oală (sau uleiul de măsline, dacă nu ai unt). Adaugă ceapa și usturoiul verde tocate și lasă-le să se înmoaie 2-3 minute.
  2. Adaugă cartofii tăiați cubulețe, 250 ml de apă (sau cât să acopere cartofii) și sare. Adu la fierbere, redu focul și acoperă oala cu un capac. Lasă pe foc încă 10-15 minute, până cartofii se înmoaie și intră furculița în ei.
  3. Pune în oală frunzele de ridichi tocate grosier, supa stock de legume (cât să le acopere) și puțin piper proaspăt măcinat. Amestecă și adu din nou la fierbere, apoi mai lasă pe foc 2-3 minute, până se înmoaie bine frunzele de ridichi.
  4. Cu ajutorul unui mixer vertical, pasează ingredientele din supă până obții o consistență cremoasă. Dacă nu ai un astfel de mixer, scoate legumele fierte cu o spumieră, pune-le într-un blender și pasează-le. Pune compoziția rezultată într-o altă oală și adaugă peste apa în care au fiert legumele, treptat, până obții consistența dorită.
  5. Supa cremă din frunze de ridichi și cartofi se potrivește de sare și piper și se decorează cu un strop de smântână, câteva felii subțiri de ridichi și 2-3 fire de chives mărunțite.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân