Rețetă mucenici muntenești, fierți. Ce să pui în zeamă ca să aibă o aromă deosebită

Mucenici muntenești, fierți în zeamă aromată, cu nucă măcinată, coajă de lămâie și scorțișoară - vezi cum se prepară simplu și rapid acest desert delicios!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Rețetă mucenici muntenești, fierți. Ce să pui în zeamă ca să aibă o aromă deosebită
Foto: Shutterstock

Chiar dacă nu mi se par la fel de grozavi ca „sfințișorii” moldovenești din aluat, bine însiropați și cu multă nucă și miere, acești mucenici fierți muntenești pot fi luați în calcul atunci când nu vrei să pierzi vremea cu frământatul și coptul. Și sunt o variantă mult mai „cinstită” de desert când ți-e poftă de ceva dulce, dar parcă nu ai vrea să mănânci napolitanele de post pline de ingrediente dubioase din comerț.

Iată cât de rapid se prepară acești mucenici muntenești fierți, cu tot felul de arome care inundă casa și vestesc venirea primăverii!

Mucenici fierți muntenești: ingrediente necesare

  • 100 de grame de mucenici mici tip paste (se găsesc la pungă de 200 de grame cel mai frecvent)
  • 50 de grame de nucă măcinată (poți înlocui cu migdale sau alune de pădure)
  • 1 litru de apă
  • 3 linguri de zahăr (sau îndulcitor de tip stevia, dacă vrei să eviți zahărul)
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 plic cu zahăr cu aromă de rom
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • Coaja de la o lămâie netratată
  • 1 fiolă de esență de rom

Mod de preparare mucenici muntenești

Se pune apa la fiert cu praful de sare, zahărul tos (sau îndulcitorul), zahărul vanilat, zahărul cu rom și scorțișoara.

Când apa dă în clocot, se pun mucenicii și se lasă la fiert 10-12 minute. Se stinge focul, se adaugă esența de rom, nuca și coaja de lămâie. Se amestecă ușor și se acoperă vasul cu un capac.

Se lasă la răcit aproximativ 2 ore, timp în care mucenicii se înmoaie bine de tot și aromele se întrepătrund.

Se servesc la temperatura camerei, dar mie îmi plac și mai mult după ce îi las o vreme la frigider. Delicios!

Mucenici muntenești - rețetă simplă pentru pofticioși nepricepuți în bucătărie
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc