Lava cake de post. Care e secretul pentru a obține cea mai pufoasă prăjitură

De data aceasta, luăm clasicul lava cake și îl adaptăm astfel încât să se potrivească restricțiilor pe care trebuie să le urmăm în post. Astfel obținem un delicios lava cake de post.
  • Publicat:
Lava cake de post. Care e secretul pentru a obține cea mai pufoasă prăjitură
Foto: shutterstock

Suntem în perioada postului, dar asta nu se împiedică să ne bucurăm de un desert simplu și delicios. De data aceasta, luăm clasicul lava cake și îl adaptăm astfel încât să se potrivească restricțiilor pe care trebuie să le urmăm în post. Astfel obținem un delicios lava cake de post. Așadar, iată lista de ingrediente și, mai ales, secretul care te ajută să obții cea mai pufoasă prăjitură.

Rețetă lava cake de post

Ingrediente:

  • 100g ciocolată neagră vegană (fără lapte)
  • 1/2 cană (120ml) de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal la alegere)
  • 1/4 cană (60ml) ulei vegetal (de exemplu, ulei de cocos sau ulei de măsline)
  • 1/2 cană (60g) de zahăr brun sau îndulcitor natural (de exemplu, sirop de agave)
  • 1 cană (120g) de făină integrală sau făină de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • O păstaie de vanilie sau o linguriță de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Oțet de mere (1 linguriță) pentru a activa praful de copt
  • Fructe proaspete pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, topiți ciocolata neagră împreună cu laptele de migdale. Puteți folosi cuptorul cu microunde sau topiți pe baie de aburi.

Adăugați uleiul vegetal și îndulcitorul în amestecul de ciocolată și amestecați bine. Tăiați păstaia de vanilie în jumătate și adăugați semințele în amestecul de ciocolată. Dacă utilizați extract de vanilie, adăugați-l acum.

Într-un alt castron, amestecați făina, praful de copt activat cu oțet de mere pentru a ieși un aluat pufos și sarea. Combinați amestecul de ciocolată cu amestecul de făină și amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă. Dacă aluatul este prea gros, puteți adăuga puțin lapte de migdale pentru a-l subția.

Ungeți formele pentru lava cake cu puțin ulei vegetal sau utilizați hârtie de copt. Turnați aluatul în formele pregătite. Puneți formele în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 12-15 minute sau până când marginile sunt coapte, dar centrul rămâne moale.

Lăsați să se răcească puțin înainte de a scoate prăjiturile din forme. Puteți decora cu fructe proaspete înainte de a le servi și zahăr pudră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Papanași de post, delicioși și pufoși
Papanași de post, delicioși și pufoși
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân