Papanași de post, delicioși și pufoși

Papanașii sunt nelipsiți din bucătăria românească, iar odată ce i-ai încercat, nu ai cum să nu-ți dorești să mai mănânci încă o dată. Iată o rețetă simplă și delicioasă de papanași de post.
  • Publicat:
Papanași de post, delicioși și pufoși
Foto: shutterstock

Papanașii sunt nelipsiți din bucătăria românească, iar odată ce i-ai încercat, nu ai cum să nu-ți dorești să mai mănânci încă o dată și-ncă o dată și, dacă s-ar putea și nu s-ar pune pe abdomen și șolduri sau nu ne-ar da peste cap starea de sănătate, i-am putea mânca la nesfârșit. Iată o rețetă simplă și delicioasă de papanași de post.

Rețetă papanași de post

Ingrediente pentru aluat:

  • 140g tofu dat la blender alături de puțin lapte vegetal până când s-a făcut o pastă
  • 1 cană de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • Gem de fructe de pădure (de preferat fără zahăr adăugat)
  • Zahăr pudră (pentru pudrare)

Mod de preparare:

Într-un castron mare, amestecați tofu după ce l-ați dat prin blender, zahărul, coaja de lămâie și un praf de sare, până se formează un aluat omogen.

Luați porții mici de aluat și formați bilele. Apoi, aplatizați fiecare bilă pentru a forma discuri plate, având grijă să mențineți grosimea uniformă. În centru fiecărui disc, puneți o linguriță de gem de fructe de pădure. Închideți marginile aluatului deasupra umpluturii, formând astfel papanașii.

Încălziți ulei într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți papanașii până devin aurii pe ambele părți. Scoateți papanașii prăjiți pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Pudrați papanașii cu zahăr pudră înainte de a-i servi. Serviți papanașii de post calzi, cu gem de fructe de pădure adăugat sau alături de fructe proaspete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân