Cremă de zahăr ars de post. Ce să pui în compoziție să obții culoarea lăsată de ou

Deși suntem în post, iată o rețetă de cremă de zahăr ars de post, aromată și catifelată și adaptată restricțiilor alimentare din această perioadă.
  • Publicat:
Cremă de zahăr ars de post. Ce să pui în compoziție să obții culoarea lăsată de ou
Foto: shutterstock

Când ne gândim la crema de zahăr ars, cu siguranță gândul ne fuge la clasicele deserturi ale mamelor și bunicilor noastre. Deși suntem în post, putem adapta această rețetă astfel încât să se plieze restricțiilor alimentare. Așadar, iată o rețetă de cremă de zahăr ars de post, aromată și catifelată.

Rețetă cremă de zahăr ars de post

Ingrediente pentru caramel:

  • 1 cană de zahăr
  • 1/4 cană de apă

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 căni de lapte vegetal (de migdale, soia, orez, cocos etc.)
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/4 cană de făină
  • 1/4 cană de amidon de porumb
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • un praf de turmeric pentru a obține acea culoare gălbuie

Mod de preparare

Pentru a pregăti caramelul trebuie să combinați zahărul și apa într-un vas la foc mediu. Amestecați ușor până când zahărul se dizolvă complet. După dizolvare, lăsați amestecul să fiarbă, fără a mai amesteca, până când capătă o culoare auriu închisă. Aveți grijă să nu ardeți caramelul.

Turnați caramelul imediat în vasele individuale în care veți servi crema, acoperind baza acestora. Lucrați rapid, deoarece caramelul se întărește repede.

Pentru a pregăti crema, într-un vas, amestecați laptele vegetal, zahărul, făina, amidonul de porumb și un praf de sare și turmeric. Puneți vasul pe foc mediu și amestecați continuu până când compoziția începe să se îngroașe. Continuați să gătiți și să amestecați timp de 2-3 minute după ce crema s-a îngroșat, pentru a vă asigura că făina și amidonul sunt bine gătite.

Îndepărtați vasul de pe foc și adăugați extractul de vanilie. Amestecați bine. Turnați cu grijă crema peste stratul de caramel din vasele individuale. Lăsați la răcit la temperatura camerei și apoi transferați-le la frigider pentru a se răci complet.

După ce s-au răcit bine, folosiți un cuțit pentru a desface marginile cremei de pe pereții vaselor și apoi răsturnați-le cu grijă pe farfurii de servire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân