Cheesecake de post: un desert delicios, fără ingrediente de dulce

Află că Internetul este plin de rețete prietenoase pentru perioada postului așadar, venim către voi cu o rețetă delicioasă de cheesecake de post.
  • Publicat:
Cheesecake de post: un desert delicios, fără ingrediente de dulce
Foto: shutterstock

Dacă ținem post nu înseamnă că trebuie să renunțăm la poftele noastre, mai ales când simțim nevoia de ceva dulce: o prăjitură, un desert cremos, o înghețată, de ce nu? Află că Internetul este plin de rețete prietenoase pentru perioada postului așadar, venim către voi cu o rețetă delicioasă de cheesecake de post.

Rețetă cheesecake de post

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g biscuiți vegani (fără lapte și ouă)
  • 100 g margarină vegană topită

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g tofu moale
  • 400 g cremă de cocos (partea solidă, nu lichidul)
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1/4 cană de făină
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pregătește crusta: Biscuiții se macină într-un robot de bucătărie până devin pulbere fină. Se adaugă margarina vegană topită și se amestecă până când biscuiții sunt bine încorporați. Această compoziție se presează într-o formă de tort cu fund detașabil și se așează uniform pe fundul formei. Se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru a se întări.

Pregătește umplutura: Într-un blender, se amestecă toful moale, crema de cocos, zahărul pudră, făina, esența de vanilie, coaja și sucul de lămâie până obții o compoziție cremoasă și omogenă. Se toarnă compoziția peste crustă și se nivelează suprafața.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când marginea este ușor aurie și centrul este stabil. Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor cu ușa deschisă timp de aproximativ o oră. Transferă cheesecake-ul în frigider și lasă-l să se răcească complet timp de cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân