Cum să faci dulce de leche sau dulceață de lapte. Rețeta cu un singur ingredient!

  • Publicat:
Cum să faci dulce de leche sau dulceață de lapte. Rețeta cu un singur ingredient!
Foto: Shutterstock

O cremă groasă cu gust de caramel numai bună de umplut clătite, prăjituri sau torturi, dar și pentru a „îmbrăca” o înghețată delicioasă de vanilie este dulce de leche sau dulceața de lapte caramelizat, o rețetă care nu necesită decât un ingredient și puțintică răbdare. 

Deși sunt mai multe variante de preparare, noi am ales-o pe aceea care nu implică adăugarea de extra-zahăr, pentru că laptele condensat este deja îndulcit.

Pentru această rețetă ai nevoie de un singur ingredient: ai ghicit, lapte condensat îndulcit! Cam 400 de mililitri, cantitate care se găsește de obicei prin magazine.

Rețetă dulce de leche sau dulceață de lapte condensat

  1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Toarnă laptele condensat într-o tavă – poate fi rotundă, dreptunghiulară, orice formă, nu are importanță – și acoperă cu folie de aluminiu.
  3. Pune tava cu lapte condensat într-o tavă mai adâncă în care adaugi apă fierbinte, cam 2 degete.
  4. Lasă la cuptor pentru aproximativ 2 ore sau până obții culoarea și vâscozitatea dorite. Ai grijă să verifici periodic tava cu apă fierbinte și să completezi dacă aceasta se evaporă.
  5. Scoate tava cu dulce de leche din cuptor și amestecă bine cu un tel pentru a scăpa de cocoloașe și a omogeniza compoziția.

Dulceața de lapte se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Poate fi păstrată la temperatura camerei, într-un borcan sigilat, până la 3 luni. Odată deschis recipientul, termenul de valabilitate scade considerabil, dar dulce de leche poate fi ținut la frigider pentru încă 2 săptămâni.

Dacă faci o cantitate mai mare, poți pune dulceața de lapte la congelator, într-un recipient închis ermetic – se va păstra fără probleme minimum 6 luni.

Sursă rețetă: bakingamoment.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân