Cele mai gustoase chiftele cu ciuperci la cuptor. Sunt gata în 30 de minute!

  • Publicat:
Cele mai gustoase chiftele cu ciuperci la cuptor. Sunt gata în 30 de minute!
Foto: Shutterstock

Dacă îți pică greu la stomac carnea tocată, încearcă această rețetă de chiftele cu ciuperci la cuptor. Se prepară foarte ușor și rapid, fiind o variantă ideală pentru orice moment al zilei: mic dejun, prânz sau cină.

Nu este nevoie să le prăjești în mult ulei, pentru că ies delicioase și la cuptor. Încearcă și rețeta de chiftele cu cartofi fierți sau dovlecei!

Ingrediente pentru chiftele cu ciuperci

Pentru această rețetă de chiftele cu ciuperci trece pe listă următoarele ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cană de pesmet
  • o mână de parmezan ras
  • sare, piper, cimbru uscat – după gust
  • 1 legătură de pătrunjel sau mărar proaspăt
  • puțin ulei pentru a unge chiftelele înainte de a le introduce la cuptor

Rețetă de chiftele cu ciuperci la cuptor

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara cele mai gustoase chiftele cu ciuperci la cuptor:

  • Curăță ciupercile de pieliță, spală-le foarte bine sub jet de apă rece și mărunțește-le la blender. Călește-le apoi într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, la foc iute, până se evaporă tot lichidul pe care îl lasă (maximum 10 minute). Dacă sunt prea apoase, le poți pune într-o sită pentru 5 minute, ca să scapi de excesul de lichid.
  • Într-un castron mare, pune ciupercile mărunțite, ceapa tocată fin, usturoiul dat prin presă, oul, parmezanul ras, cimbrul, sarea, piperul și verdeața tocată. Amestecă bine cu mâinile până se îmbină toate ingredientele și obții o pastă omogenă.
  • Cu mâinile umezite, formează chiftele din compoziția obținută, apoi dă-le prin pesmet.
  • Pune o hârtie pergament pe o tavă întinsă și așază chiftelele formate pe ea, având grijă să lași măcar 1-2 centimetri spațiu între ele. Unge chiftelele cu puțin ulei – poți folosi ulei tip spray, va acoperi uniform și rapid toate chiftelele.
  • Introdu tava cu chiftele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lasă chiftelele la copt 20 de minute sau până când devin aurii și capătă crustă.
  • Chiftelele de ciuperci pot fi servite cu piure de cartofi, sos tzatziki sau sos de roșii. Poftă bună!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are