Cele mai gustoase chiftele de post din cartofi fierți la cuptor. Rețetă simplă, dietetică

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai gustoase chiftele de post din cartofi fierți la cuptor. Rețetă simplă, dietetică
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să mai reduci din porția de carne, azi vei afla cum să prepari cele mai bune chiftele de post din cartofi fierți, la cuptor.

Sunt delicioase, dietetice și nu pică greu la stomac, așa cum se întâmplă de obicei cu chiftelele din carne tocată. În plus, sunt de post, foarte ușor de preparat și economice – nu vei mai irosi o jumătate de litru de ulei pentru prăjire!

Vezi mai jos rețeta simplă de chifteluțe de post din cartofi fierți la cuptor!

Ingrediente pentru chiftele de post din cartofi fierți

  • 1 kilogram de cartofi albi
  • 1 ceapă albă
  • 30 ml ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust

Cum se prepară chiftelele de post din cartofi fierți

Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală umplută cu apă și adaugă un praf de sare. Fierbe cartofii aproximativ 30 de minute sau până când pătrunde furculița cu ușurință în ei.

Scurge cartofii de apă și zdrobește-i cu ustensila de piure. Adaugă uleiul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și restul condimentelor. Amestecă bine compoziția până la omogenizarea ingredientelor.

Formează bile din compoziția obținută și aplatizează-le ușor înainte să le pui pe o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.

Introdu tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Servește chiftelele de post din cartofi fierți cu sos de roșii, sos tzatziki (dacă nu ții post) sau simple. Sunt delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de digerat. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân