Cea mai bună conopidă murată în saramură. Ce să pui în compoziție ca să aibă culoarea roz

Rețetă de conopidă murată în saramură, delicioasă ca garnitură pentru diverse preparate cu carne. 
  • Publicat:
Cea mai bună conopidă murată în saramură. Ce să pui în compoziție ca să aibă culoarea roz
Foto: Shutterstock

A venit toamna, prilej numai bun să ne pregătim cămara cu tot felul de murături, borcane cu zacuscă, dulcețuri și compoturi. Dacă vă plac murăturile, neapărat trebuie să puneți pe lista „de făcut” și conopida murată în saramură. Rozalie, nici prea moale, nici prea crocantă, acrișoară, conopida murată se potrivește de minune preparatelor mai grase din timpul iernii.

Află ce ingredient trebuie să pui în compoziție ca să iasă conopida roz și condimentele obligatorii pentru o saramură perfectă.

Citește și: Cum se pune varza la murat pentru iarnă. Ingredientele care dau culoare roz sau gălbuie frunzelor

Conopidă murată în saramură: ingrediente

Pentru a prepara conopidă murată roz, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conopidă proaspătă, curățată și tăiată în buchețele
  • 500 grame sfeclă roșie proaspătă, curățată și dată pe răzătoare
  • 1 litru de apă
  • 2 linguri de sare de murături (sare neiodată)
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
  • 1 linguriță de boabe de piper negru
  • 1 lingură de semințe de muștar
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ardei iute (opțional)

Citește și: Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți

Rețetă de conopidă murată

Iată ce trebuie să faci pentru a obține cea mai bună conopidă murată:

  1. Pune sarea și zahărul în apă și amestecă bine până se dizolvă complet.
  2. Pune buchețelele de conopidă într-un borcan de sticlă mare sterilizat sau într-un recipient potrivit pentru murături.
  3. Adaugă usturoiul tăiat felii subțiri, boabele de piper negru, semințele de muștar, foile de dafin și ardeiul iute tăiat rondele.
  4. Toarnă amestecul de sare, zahăr și apă peste conopidă și sfecla roșie, asigurându-te că toate legumele sunt acoperite complet cu lichid.
  5. Acoperă borcanul sau recipientul cu un capac sau cu folie de plastic și lasă-l la temperatura camerei pentru 24 de ore.
  6. După 24 de ore, pune borcanul în frigider și lasă conopida la murat cel puțin 2-3 săptămâni. Cu cât stă mai mult în frigider, cu atât va fi mai gustoasă.

Citește și: Rețetă rapidă de castraveți murați în oțet. Pot fi mâncați chiar a doua zi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân