Rețetă de tirosalata, gata în 5 minute! Cum faci acasă cremă de brânză cu specific grecesc

  • Publicat:

Adu spiritul Greciei în bucătăria de acasă pregătind o rețetă simplă de tirosalata. Această gustare pe bază de brânză feta este delicioasă și potrivită în zilele călduroase când nu ți-e poftă de nimic altceva decât de brânză cu roșii, dar parcă ai vrea să încerci o nouă combinație.

Tirosalata este de fapt o cremă de brânză care se poate întinde pe felii de pâine neagră, dar și pe crackerși, tortilla sau, de ce nu, pe felii de ardei gras. De asemenea, poate fi un sos excelent pentru bețișoarele de morcovi, țelină apio sau castraveți. Sau poți mânca această cremă de brânză pur și simplu cu lingurița, alături de câteva felii de roșii „plouate” cu puțină sare.

Încearcă și rețeta de spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și brânză feta!

Rețetă de tirosalata: ingrediente

Pentru această rețetă de tirosalata, găsită pe thetortillachannel.com, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Încearcă și rețeta de tiropita, plăcinta grecească cu brânză feta și ricotta!

Cum se prepară tirosalata

Simplu ca bună ziua!

Pune într-un castron brânza feta sfărâmată, brânza de vaci sau ricotta, maioneza (sau iaurtul) și usturoiul pisat. Amestecă bine cu o furculiță sau o lingură până se omogenizează ingredientele.

Adaugă pătrunjelul, mărarul, oregano, fulgii de chili (sau ardeiul iute tocat), piperul. Amestecă din nou în crema de brânză.

La final adaugă uleiul de măsline și încorporează-l în compoziție. Gustă și potrivește de sare și piper, dacă mai este nevoie. Poftă bună!

Încearcă și rețeta de salată grecească originală, ca la mama ei acasă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: