Carbohidratul care te ajută să slăbești. Femeile se feresc de el crezând că îngrașă

Anumiți carbohidrați pot fi benefici în procesul de slăbire. Așadar, iată care este carbohidratul care te ajută să slăbești.
  • Publicat:
Carbohidratul care te ajută să slăbești. Femeile se feresc de el crezând că îngrașă
Foto: shutterstock

Dacă ți-ai propus ca la începutul anului să slăbești, nu renunța la carbohidrați! Cel puțin, nu la toți. Deși aceștia vin la pachet cu numeroase calorii, află că sunt esențiali pentru o scădere în greutate pe termen lung, iar asta pentru că sunt sursa principală de energie, iar fără ei te-ai putea simți înfometată și lipsită de viață. Anumiți carbohidrați pot fi benefici în procesul de slăbire. Așadar, iată care este carbohidratul care te ajută să slăbești.

De ce să mănânci carbohidrați ca să slăbești?

Multe persoane sugerează că dacă vrei să slăbești trebuie să renunți la carbohidrați. Poate că această regulă îți va oferi rezultate rapide, dar nu înseamnă și că este o opțiune sustenabilă pe termen lung. Ca procesul de slăbire să fie unul de succes pe termen lung, încearcă să incluzi carbohidrații pe timpul zilei.

Este foarte important să optezi pentru variantele sănătoase, adică cele care te fac să te simți sătul și, în același timp, să rămâi în deficit caloric. Sursele bogate în fibre sunt cei mai buni carbohidrați care te ajută să slăbești. Fibrele ajută la încetinirea digestiei și te ajută să menții senzația de sațietate pe termen lung.

Carbohidratul care te ajută să slăbești

Răspunsul te va surprinde, dar află că cel mai bun carbohidrat pentru slăbit este tortilla din porumb, iar asta pentru că are toate ingredientele pentru o rețetă sănătoasă. Conține cereale integrale, este bogată în fibre și este potrivită pentru o masă echilibrată în care să consumi și proteine și legume.

Potrivit USDA, 18g de tortilla conțin:

Calorii: 40
Carbohidrați: 8g
Zahăr total: 0g
Fibre: 1g
Proteine: 1g
Grăsimi: Sodiu: 8mg
Calciu: 14mg

Este din cereale integrale

Consumat crud, porumbul este o legumă, dar uscat pentru a produce tortilla este considerat o cereală. Cerealele integrale ajută în procesul de slăbire datorită conținutului de fibre și nutrienți, se arată într-un review din 2019 din Nutrients. În plus, îmbunătățesc glicemia și reduc riscul de boli cardiovasculare.

Tortilla de porumb conține fibre

Acum că știi că tortilla de porumb este o sursă de cereale integrale, cu siguranță știi și că asta înseamnă că este o sursă bogată în fibre. Un studiu publicat în 2019 în Journal of Nutrition arată că fibrele ajută în procesul de slăbire.

Cum alegi cea mai bună tortilla de porumb?

Când mergi la magazin să cumperi tortilla de porumb nu uita cât de importantă este eticheta. Așadar, citește eticheta și asigură-te că pe lista de ingrediente nu există altceva în afară de porumb, sare și apă. Cu cât lista este mai simplă, cu atât produsul este mai bun.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân