Rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești

Micul dejun poate ajuta la reducerea senzației de foame și a poftelor alimentare mai ales dacă optezi pentru o rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești.
  • Publicat:
Rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești
Foto: shutterstock

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și, unde pui, că dacă îți alegi alimentele corect te poate ajuta și să slăbești? Atunci când te concentrezi pe consumul de calorii, sună tentant să sari peste micul dejun și să consumi acele calorii mai târziu. Adevărul este că micul dejun poate ajuta la reducerea senzației de foame și a poftelor alimentare mai ales dacă optezi pentru o rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești.

Cercetările arată că mâncatul în exces, în special seara, este generat de faptul că mănânci foarte puțin pe timpul zilei. Așadar, iată cum să-ți pregătești micul dejun astfel încât să te ajute să slăbești și să nu te mai confrunți cu senzația de foame pe timpul nopții.

Rețetă de mic dejun care te ajută să slăbești

Cartof dulce și crenvurști de pui

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci medii, tăiați cubulețe
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • 2 crenvurști de pui
  • 1 ceapă albă medie, tocată
  • 1 ardei gras roșu, tocat
  • sare și piper negru după gust
  • 4 ouă
  • sos tabasco

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o tigaie medie și acoperă-i cu apă. Lasă-o să fiarbă timp de 10 minute până se înmoaie. Pune uleiul la încins la foc mediu, pune carnea din crenvurști direct în tigaie și lasă-i să se prepare timp de 4-5 minute. În aceeași tigaie adaugă cartofii, ceapa și ardeiul roșu. Lasă-le la gătit timp de 7 minute. Fiecare porție se servește cu câte un ou ochi și sos tabasco.

Cum te ajută să slăbești?

Îți ține de foame

Alimentele bogate în proteine și carbohidrați complecși sunt cele mai satisfăcătoare alimente pe care le poți consuma. Asta înseamnă că îți vor ține de foame și nu vei mai simți nevoia de mici ronțăieli între mese.

Îți oferă energie

Acest preparat conține proteine, iar un mic dejun proteic îmbunătățește glicemia în timpul zilei și influențează apetitul și poftele alimentare seara.

Scade poftele alimentare

Poftele alimentare care apar noaptea sunt de cele mai multe ori rezultatul lipsei de mâncare din timpul zilei. Cu cât micul dejun este mai bogat, cu atât aceste pofte vor fi reduse pe timpul nopții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân