Pepenele, o delicatesa peste ocean

Il asteptam vreme de trei anotimpuri si il savuram cu placere in lunile de vara. Pepenele, caci despre el este vorba, intruneste toate calitatile unui fruct desavarsit: are un aspect placut, este racoros, revigorant si abia rezistam tentatiei de a nu-l m
  • Publicat:
Pepenele, o delicatesa peste ocean
Pepenele, o delicatesa peste ocean

Pepenele poate fi consumat atat ca desert cat si ca ingredient in diferite feluri de mancare in special in Statele Unite. In San-Francisco, pepenele verde sau galben se afla la loc de cinste in meniul din restaurante atat la micul dejun cat si la cina.

Pe plaja din Miami, pepenele galben este adaugat salatelor ce abunda in fructe tropicale, iar pepenele verde, insotit de avocado, se prepara sub forma de serbet. In Boston, pepenele este consumat tot timpul anului. El se pastreaza congelat si este folosit ca adaos la prepararea unui lichior care contine menta, vin, piper si nectar.

In hotelurile din New York, pepenele este foarte apreciat. De aceea, este folosit la prepararea a trei deserturi. Unul dintre ele se numeste Study of Melon, pepene galben glazurat cu vodka si lamaie care se serveste alaturi de nectar. Pepenele verde cu lamaie si lichior de rom este o a doua varianta de desert. Iar ultima are la baza pepenele verde si esenta de ghimbir.

Restaurantele din Chicago prepara carnea de vita cu un dressing de mustar, condimente si bineinteles pepene verde. Dar bucatarul foloseste pepenele galben sau verde si pentru prepararea altor speclialitati din carne.

Daca ajungeti prin California, puteti sa va delectati gustand o salata alcatuita din  masline negre, branza feta, frunze de menta si pepene verde. Iar pe Coasta de Est a Americii, fiecare platou care contine friptura de miel este servit cu fasole, turta de malai si pepene verde, iar acest meniu este disponibil indiferent de anotimpul in care va decideti sa ajungeti acolo.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vegetariana sau nu?
Vegetariana sau nu?
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian