Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele

Iată o listă cu surse de omega-3, mai ales dacă nu vrei să consumi ulei de pește sau suplimente cu omega-3.
  • Publicat:
Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele
Nu vrei să iei ulei de pește? Surse de Omega-3, mai eficiente decât pastilele

Știm deja cât de important este omega-3 pentru organism, în special pentru vegani și vegetarieni. Din fericire, există alternative vegetale care contribuie la o bună funcționare e sănătății noastre, fără să fie nevoie să mai luăm suplimente. Iată o listă cu surse de omega-3, mai ales dacă nu vrei să consumi ulei de pește.

Surse de Omega-3: Ulei de semințe de in

Semințele de in sunt una dintre cele mai dense alimente, bogate atât de omega-3, cât și de fibre, proteine și minerale precum magneziu. Pentru că pot fi integrate zilnic în multe preparate, nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul pe care-l oferă smoothie-urilor sau deserturilor cu iaurt.

Nuci

La acest capitol, nucile au cea mai mare cantitate de ALA, fiind una dintre cele mai bune surse de acizi grași sănătoși. Sunt o puternică sursă de antioxidanți și, fiind versatile, pot fi integrate în preparate la micul dejun, prânz și cină.

Surse de Omega-3: semințe de chia

Semințele de chia, deși sunt foarte mici ca dimensiune, conțin extraordinar de multe fibre, antioxidanți, minerale și acizi grași omega-3. Aparent, semințele de chia au un loc special în alimentație încă de pe vremea maiașilor, iar asta datorită beneficiilor pentru sănătate și pentru că sunt o sursă excelentă de proteine.

Varza de Bruxelles

O altă sursă excelentă de omega-3 este varza de Bruxelles. Este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamina C, pe lângă alți nutrienți. Poate fi consumată la aburi alături de sare și piper sau saute cu puțină masala.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc