Leguma-minune pe care trebuie să o mănânci zilnic. Costă doar 4 lei/kg în România!

  • Publicat:
Leguma-minune pe care trebuie să o mănânci zilnic. Costă doar 4 lei/kg în România!

Știi zicala conform căreia un măr pe zi ține doctorul departe, dar a sosit momentul să afli despre o legumă-minune, mult mai eficientă decât deliciosul fruct

Dr. Poonam Desai, medic specialist în medicină de urgență, împărtășește adesea trucuri de sănătate pe rețelele de socializare.

Într-un videoclip postat pe TikTok, Dr. Desai a spus care este leguma pe care o consumă în mod regulat pentru a rămâne sănătoasă: ceapa.

De ce să mănânci ceapă în fiecare zi

Ceapa conține ceva numit quercetină, care îi conferă acesteia beneficii puternice datorită antioxidanților și a proprietăților antiinflamatorii”, a explicat ea. „Quercetina are o listă lungă de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă, colesterol ridicat și cancer de prostată. Compușii naturali din ceapă au fost îndelung studiați și sunt adesea utilizați în nutriția funcțională și în medicina funcțională pentru a contribui la diminuarea unui răspuns histaminic excesiv în sistemul imunitar”.

Ce fel de ceapă alegi și cum o consumi influențează nivelurile de quercetină

„Ceapa roșie conține mai multă quercetină decât cea albă sau galbenă, așa că optez să consum ceapă roșie”, a spus Dr. Desai.

A adăugat: „Dacă gătești ceapa, scade nivelul de quercetină din ea. Așa că aleg să consum ceapa crudă, pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate. După ce îndepărtez stratul uscat și solzos al cepei, straturile exterioare conțin mai multă quercetină decât cele interioare. Așa că, data viitoare când vei alege o ceapă, optează pentru o ceapă roșie, încearcă să o consumi crudă și să mănânci straturile exterioare.”

Pentru cei care nu vor să muște dintr-o ceapă crudă, quercetina poate fi găsită și în alte alimente, cum ar fi vinul roșu, ceapa, ceaiul verde, fructele de pădure și merele.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân