Îmbunătățiți-vă sănătatea și susțineți pierderea în greutate cu ajutorul probioticelor

  • Publicat:
Îmbunătățiți-vă sănătatea și susțineți pierderea în greutate cu ajutorul probioticelor
Img copyright: GymBeam

Probioticele sunt bacterii vii care au un efect pozitiv asupra imunității, digestiei și pierderii în greutate. În articolul de astăzi, veți afla despre cele mai cunoscute tipuri ale acestora și în ce alimente le puteți găsi.

Probioticele sunt un tip de bacterii care sunt importante pentru organism, deoarece susțin sănătatea generală a oamenilor. Puteți obține probiotice prin suplimente nutritive sau din alimente tratate cu fermentație bacteriană, care este o modalitate de conservare a alimentelor. În timpul acestui proces, alimentele devin mai digerabile, datorită cărora sunt absorbiți mai mulți nutrienți.

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de probiotice?

Există diferite tulpini și genuri de bacterii care pot fi clasificate ca și probiotice. În produse, producătorii se referă adesea la ele ca fiind „culturi active” sau „culturi vii”.

Termenul este adesea confundat cu cel de prebiotice, care hrănesc bacteriile intestinale. Tulpinile de Lactobacillus, Bifidobacterium sau Saccharomyces Boulardii sunt printre cele mai cunoscute probiotice. Iaurtul, chefirul, varza murată, tempeh sau kimchi sunt incluse în grupul de alimente bogate în probiotice.

Efectul probioticelor asupra sănătății

În ceea ce privește sănătatea, probioticele sunt importante pentru sistemul imunitar și pentru lupta acestuia împotriva infecțiilor. Bacteriile din intestine ajută la protejarea organismului împotriva substanțelor străine periculoase. Datorită microflorei intestinale optime, oamenii sunt, spre exemplu, mai rezistenți la anumite boli.

Cu toate acestea, au un efect pozitiv și asupra psihicului uman, deoarece pot reduce într-o anumită măsură simptomele fobiei sociale și a riscului de boli dezvoltate din societate.

O pierdere în greutate mai ușoară

Rezultatele mai multor studii au recunoscut chiar o posibilă legătură între conținutul de bacterii intestinale și pierderea în greutate, deoarece participanții supraponderali au pierdut în greutate după câteva săptămâni de la administrarea anumitor doze de probiotice importante. În plus, s-a demonstrat că este semnificativ diferită compoziția microflorei intestinale între persoanele supraponderale și cele în formă.

După cum puteți vedea, probioticele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea generală, prevenirea bolilor și pot ajuta chiar și la pierderea în greutate. Cu toate acestea, nu este recomandat să exagerați în mod conștient cu aportul de probiotice, deoarece efectele secundare includ dureri abdominale, diaree și alte probleme digestive.

Surse:

  1. https://www.karger.com/Article/Abstract/496426
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5292562/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5292562/
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25998000/
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5325228/
  6. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464612001399
  7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17183309/
  8. https://www.aafp.org/afp/2008/1101/p1073.html
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân