Dieta măicuțelor: trăiești mai mult, ești mai sănătos și nu te îngrași!

Nu de puține ori s-a vorbit despre preparatele delicioase pe care măicuțele le pregătesc, dar te-ai gândit vreodată ce presupune dieta măicuțelor?
  • Publicat:
Dieta măicuțelor: trăiești mai mult, ești mai sănătos și nu te îngrași!
Foto: shutterstock

Multe dintre măicuțe își dedică viața în slujba Bisericii. Unele o fac spiritual, altele se ocupă și se treburile administrative sau alte sarcini necesare în Casa Domnului. Nu de puține ori s-a vorbit despre preparatele delicioase pe care măicuțele le pregătesc și secretele pe care le au pentru a da gust mâncărurilor, dar te-ai gândit vreodată ce presupune dieta măicuțelor? Află că, așa cum stilul lor de viață este unul extrem de simplu, dieta nu este o excepție.

Dieta măicuțelor: fructe și legume proaspete

De cele mai multe ori, măicuțele preferă fructele și legumele proaspete și evită pe cât posibil produsele la conservă. Evită carnea, excepție făcând marile sărbători în care se pot bucura de o friptură de miel sau sarmale cu carne de porc. De asemenea, peștele este nelipsit. În teorie, dieta măicuțelor este un plan alimentar ca-n Biblie, ce conține alimente despre care se spune că au fost lăsate de Dumnezeu pe Pământ și nu „murdăresc” organismul. Aici includem fructe, legume, cereale, leguminoase, nuci și semințe, pește, dar nu crustacee sau alte fructe de mare care se găsesc pe fundul mării.

Atunci când țin post, nu consumă produse de origine animală sau derivate din acestea: ouă, lapte, unt sau alte produse lactate, miere, carne, pește, propolis, polen.

Ce poți mânca de post ca o măicuță?

Quinoa

Quinoa seamănă cu orezul din punct de vedere al modului de gătire. Unul dintre avantaje este acela că timpul de fierbere este înjumătăţit faţă de orez.

Pe lângă conţinutul de proteine calitative, este şi o sursă importantă de calciu, pe care îl luam în principal din produse lactate. Ceea ce nu mulţi ştiu este că în quinoa cantitatea de calciu este mai mare decât în greutatea echivalentă de lapte!

Ciuperci

O altă sursă de proteine vegetale o constituie ciupercile. Există foarte multe reţete care folosesc ciupercile, motiv pentru care trebuie să menţionăm că acestea au un conţinut redus de calorii şi sunt pline de nutrienţi care ne ajută să avem o sănătate optimă.

Fasole uscată

Fasolea este un alt aliment recomandat în perioada postului. Ea conţine carbohidraţi care nu cresc foarte rapid nivelul zahărului din sânge, iar conţinutul de proteine este suplimentat de vitamina B şi fier, acestea fiind surse pentru o vitalitate crescută. Putem să ne lăsăm imaginaţia să funcţioneze, colorând platoul cu salate şi boabe de fasole pestriţe, negre sau roşii.

Descoperă 10 alimente de post care țin de foame mult timp

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân