Dieta „fulger” dintre Crăciun și Revelion. Cum să slăbești rapid, în doar 4 zile

  • Publicat:
Dieta „fulger” dintre Crăciun și Revelion. Cum să slăbești rapid, în doar 4 zile

Să mănânci sănătos și echilibrat între Crăciun și Revelion poate să fie o misiune destul de complicată când mesele sunt pline de bunătăți, care de care mai apetisante și mai calorice. Pentru că este foarte greu să reziști tentațiilor din această perioadă, iată cum poți pierde rapid câteva kilograme, pentru ca rochia pentru petrecerea dintre ani să îți vină perfect. 

Renunță la dulciuri

Știm, cozonacul este delicios, mai ales proaspăt scos din cuptor, iar prăjiturile de tot felul pregătite pentru masa de Crăciun sunt greu de ocolit. Problema este că toate acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr rafinat, grăsimi nesănătoase, făină și alte ingrediente care le transformă în adevărate bombe calorice. Deci, ideal ar fi să nu te atingi de ele. Sau, dacă îți este imposibil, limitează-te la a gusta câte puțin din fiecare.

Mănâncă citrice

Este sezonul citricelor, așa că profită de ele, pentru a putea slăbi rapid până de Revelion. Poți înlocui dulciurile cu portocale, care, chiar dacă au zahăr, stimulează arderea grăsimilor. Evident că și aici tot moderația este cheia, pentru că o cantitate mare de zaharuri va avea același rezultat asupra corpului tău: depunere de grăsimi. 

Renunță la făinoase

Când vrei să slăbești rapid, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să renunți la consumul de făinoase: pâine, paste, orez alb, pizza, produse de patiserie, covrigi, biscuiți. Sună radical, dar având în vedere că este vorba doar de câteva zile de restricții, nu îți va fi foarte greu să faci acest sacrificiu. În plus, rochia aceea superbă pe care ți-ai cumpărat-o pentru petrecerea de Revelion merită eforturile. 

Mănâncă mai multe murături

Ideal din cele puse în casă, nu din comerț. Murăturile în saramură conțin probiotice, bacterii benefice care reglează tranzitul intestinal și au și foarte puține calorii. Așadar, pe lângă că sunt ideale lângă o porție de friptură, să zicem, le poți ronțăi și pe post de gustări. Nu exagera, totuși, pentru că ele conțin destul de multă sare. 

Bea mult lichide

Cele mai multe preparate de Crăciun au la bază proteine de origine animală și grăsimi saturate, pe care organismul le digeră greu. Din fericire, în câteva zile ai timp să-ți detoxifici organismul și o poți face foarte simplu.

Consumă foarte multe lichide în perioada dintre sărbători, pentru a stimula organismul să elimine toxinele și grăsimile.

Desigur, prin lichide se înțelege apă plată, apă cu lămâie, ceaiuri neîndulcite și sucuri de legume. Dacă vrei să slăbești rapid, ar trebui să uiți de băuturile carbogazoase și de cele alcoolice.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân